ВЕЛИКА ТРИ БОДА У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК

Рад-Радник: 2-0 (0-0)

СТАДИОН: Краљ Петар Први

БЕЗ ГЛЕДАЛАЦА

СУДИЈА: Чоловић Драган

ЖУТИ КАРТОНИ: Гојковић, Младеновић (Рад)

СТРЕЛЦИ: Гојковић у 32. минуту и Богадновски (аг) у 67. минуту


РАД: Кахриман, Калуђеровић, Новаковић, Цигер, Младеновић (Дамњановић од 72. минута), Гојковић (Трнинић од 53. минута), Лазаревић, Шарић (Јовановић од 72. минута), Блажић (Станисављевић од 32. минута), Стојсављевић, Радивојевић


РАДНИК: Ранђеловић, Радмановац, Стевановић, Богдановски, Макарић, Стаменковић, Бибер, Суботић (Баиновић од 46. минута), Стојановић, Миловановић, Спасић (Витан од 72. минута)

Грађевинари су победом над Радником прекинули низ од три узастопна пораза код куће.


На томе су радили од самог почетка ове утакмице, Лазаревић и Гојковић су у првих 10 минута припретили шутевима из даљине, али су били непрецизни.


Цигер је у 11. минуту шутирао из близине главом, након корнера, али и он је био непрецизан.


Напади фудбалера у небеско-плавој опреми постали су све учесталији. Услед падавина терен је био јако тежак за игру.


На овом мечу изабраници тенера Милана Милановића били су изузетно расположени.


Младеновићев центаршут у 21. минуту, Калуђеровић није искористио ударцем са 5 метара главом.


Константни напади Рада су уродили плодом у 31. минуту, након центаршута Блажића, Гојковић је лопту главом сместио у мрежу.


Гости са друге стране у првом дели сусрета нису ниједном правом акцијом угрозили гол Кахримана.


Новаковић је први припретио гостима у наставку, играо се 52. минут. Шутирао је снажно са 12 метара, Ранђеловић је врховима прстију лопту проследио у корнер.


Пар минута касније на другој страни виђен је леп волеј Макарића са 18 метара, лопта је завршила изнад гола Радовог чувара.


У 67.минуту после продора по десној страни и центаршута Станисављевића, на лопту неспретно стартује Богдановски и испред Калуђеровића смешта је у свој гол.


У наставку је опао темпо, Јовановић је покушао са 22 метра у 75. минуту.


У 83. минуту тренутно најбољи стрелац лиге Макарић, шутира снажно са седам метара, Кахриман је сјајно одреаговао и одбранио ударац. Гости су покушавали, али до краја сусрета нису успели да постигну почасни погодак.


Грађевинари су заслужено победили и ово су велика три бода у борби за опстанак. Након репрезентативне паузе, првенство се наставља 3. априла. Рад ће гостовати директном конкуренту за опстанак – екипи Инђије.

© ФК РАД Београд 2021