ПРВЕНАЦ КАРАКЛАЈИЋА

Рад је наставио са жетвом бодова у наставку првенства. Након заслуженог пораза од Чукаричког, уз другачији приступ и залагање целог тима бодови су укњижени против Вождовца.


Јунак Грађевинара овог пута био је Петар Караклајић. Иако је сусрет на “крову” обиловао приликама са обе стране, моменат одлуке догодио се у 38. минуту.


– Презадовољан сам утакмицом и првенцем у Супер лиги. Драж је већа што сам гол постигао у градском дербију, чиме је Рад после шест година победио Вождовац – започео је разговор офанзивац небескоплавих Петар Караклајић.


Уследило је и објашњење како је текла крунска акција.


– Блажић је одузео лопту на средини терена. Убрзо је проиграо Калуђеровића, који је пронашао на страни Шарића. Угледавши да Шарић планира да центрира, јавио сам му се, лопта је дошла до мене и после пријема грудима из другог контакта послао сам је у мрежу.


Није само Караклајићева заслуга што Рад добро ,,гази“ у наставку првенства.


– Годинама уназад Рад игра другу полусезону знатно боље од прве. Доста новајлија, међу које спадам и ја, стигло је зимус у клуб. Предводи нас легенда клуба Андрија Калуђеровић. Сви се надамо да ће уколико све буде како желимо, први циљ опстанак бити остварен, наредни је борба се за пласман у горњи део табеле.


Караклајић открива ко је поред њега још заслужан за нова три бода.


– Сјајна одбрана Кахримана пет минута пре краја била је кључна да останемо са још два бода на конту. Утакмица је обиловала приликама, али поменута интервенција некадашњег репрезентативца је обележила меч.


Одмора нема, у суботу од 16.05 следи дуел против Младости из Лучана.

– Наравно да идемо на победу и ништа сем три бода нам не одговара – јасан је Караклајић.


© ФК РАД Београд 2021