ПОБЕДА РАДА НА ПРОЛЕЋНОЈ ПРЕМИЈЕРИ

РАД – ПРОЛЕТЕР: 1-0

СТАДИОН: Краљ Петар Први

БЕЗ ГЛЕДАЛАЦА

СУДИЈА: Станко Остраћанин

ЖУТИ КАРТОНИ: Новаковић, Станисављевић (Рад)

СТРЕЛЦИ: Калуђеровић 57. минут (Рад)


РАД: Кахриман, Станисављевић (Јовановић од 81. минута), Новаковић (Трнинић од 81. минута), Цигер, Младеновић (Дамњановић од 89. минута), Лазаревић, Шарић (Буснић од 74. минута), Блажић, Стојсављевић, Радивојевић, Караклајић (Калуђеровић од 46. минута)


ПРОЛЕТЕР: Андрејевић, Башановић, Илић (Баћановић од 87. минута), Јанковић (Милошевић од 77. минута), Јовановић, Кнежевић, Ковачевић, Миросављев, Томовић (Глушчевић од 77. минута), Васиљевић, Живојиновић (Митровић од 69. минута)


Фудбалери Рада остварили су значајну победу на старту пролећног дела првенства и то против сјајне екипе Пролетера.

У првих 20 минута три пута су небескоплави претили, хиту јесењег дела првенства са Слане Баре. Прву прилику имао је у 10. минуту, фудбалер АЕК-а на позајмици у Раду, Петар Караклајић после више него употребљивог центаршута ка другој стативи Немање Младеновића. На несрећу домаћег тима ударац је укротио голман Никола Васиљевић. Четири минута касније бонус грађевинара Мартин Новаковић намеравао је да доведе тим у вођство, шутирао, али је поново Васиљевић био прибран. Два минута касније поново исти актери на делу, овог пута Новаковић је шутирао са дистанце по трави, али недовољно јако, тако да се по трећи пут у кратком року истицао Васиљевић. Пролетер је чекао до 27. минуту да колико толико запрети. Лопта је на од прилике 20 метара од гола дошла до Бојана Ковачевића, леви бек се определио за шут али је лопта завршила поред гола. 

Прилику за Рад имао је и Шарић- лепо је шутирао али је његов шут под пречку зауставио голман гостију.

Пред финиш првог дела игре истакли су се чувари мреже обе екипе прво је Кахриман два пута спречио напад Пролетера, а убрзо је и Васиљевић ухватио лопту коју је у његова врата са неких 25 метара упутио искусни Станисављевић.


На полувремену је замењен Караклајић-уместо њега на терен је истрчао Калуђеровић. Други део овог сусрета протекао је у мало слабијем ритму што је било и очекивано с обзиром да је прво полувреме било доста интензивније.

Радост домаћем тиму донео је управо Калуђеровић у 56.минуту утакмице након успешне акције Шарића и Новаковића. Радова “деветка” је шутирао са петерца и то сигурно поред голмана Васиљевића.


Покушавали су гости да дођу до поравњања резултата али одбрана домаћина одрадила је добар посао, а посебно се у пар наврата истакао искусни Кахриман који је својим бравурама јасно ставио гостима до знања да поделе бодова неће бити.


Играчи Рада испраћени су са терена уз овације са трибина и сигурно је бањичка публика била и више него задовољна оним што су показали изабраници шефа Милановића.© ФК РАД Београд 2021