ЛЕПОТИЦА КАРАКЛАЈИЋА

ВОЖДОВАЦ-РАД: 0-1

СТАДИОН: Краљ Петар Први

БЕЗ ГЛЕДАЛАЦА

СУДИЈА: Ђорђић Милош

ЖУТИ КАРТОНИ: Ласицкас, Цветићанин, Пуртић, Станисављевић (Вождовац), Јовановић, Ђорић, Дамњановић (Рад)

СТРЕЛЦИ: Караклајић у 38. минуту


ВОЖДОВАЦ: Прековић, Богдановић, Стојчев, Нишић (Арсић од 64. минута), Цветићанин (Станисављевић од 46. минута), Ласицкас, Гајић, Ајдиновић (Милосављевић од 64. минута), Стоисављевић (Милојевић од 76. минута), Пуртић, Хајдин


РАД: Кахриман, Ђорић, Калуђеровић, Цигер, Младеновић (Јовановић од 78. минута), Буснић, Лазаревић,

Шарић (Тучевић од 78. минута), Блажић (Станисављевић од 62. минута), Радивојевић, Караклајић (Дамњановић од 80. минута)


Фудбалери Рада савладали су Вождовац у утакмици 23. кола Суперлиге Србије минималним резултатом. Стрелац је био Петар Караклајић у 38. минуту.


Последњи пут Грађевинари су тријумфовали пре непуних 6 година, а од тада је прошло 12 међусобних сусрета ових ривала. Вождовац је тријумф остварио 10 пута уз два нерешена исхода.


Била је ово утакмица која и заслужује епитет дербија уз сијасет добрих прилика са обе стране.


На почетку утакмице офанзивније су кренули играчи у тегет опреми и створили неколико лепих прилика али сигуран на голу био је Прековић.


Креирали су игру играчи Вождовца углавном по десном боку преко Ласицкаса, покушавао је из скока најчешће Гајић али је Радов чувар мреже био на висини задатка.


Играо се 38. минут када је Марко Блажић по средини упослио Андрију Калуђеровића, овај додао до Марка Шарића чију је убачену лопту сјајно искористио Петар Караклајић и прелепим ударцем постигао погодак.


Узвратили су домаћи три минута касније преко расположеног Цветићанинa, а Дамир Кахриман брани и овај ударац. Пре истека првог дела игре Милан Лазаревић је покушао да дуплира предност гостију али је његов ударац изблокирао Хајдин.


Опао је темпо игре у наставку, играли су Грађевинари знатно опрезније. У 55. минуту из брзог контранапада Марко Шарић је погодио пречку.


Низали су се напади домаће екипе, покушавали су да стигну до изједначења, можда би у томе и успели да Кахриман није бриљирао на голу и тако отклонио сваку дилему ко ће на овом мечу остварити победу.


Рад наставља берићетно пролеће и све је ближи бегу из опасне зоне, мада никако не треба да дође до опуштања, јер праве борбе тек предстоје. Наредни изазов следи већ у суботу 27. фебруара када на Бањицу стиже лучанска Младост.


© ФК РАД Београд 2021