ГРАЂЕВИНАРИ ОСТВАРИЛИ ТРЕЋУ ПОБЕДУ НА БАЊИЦИ

Рад – Спартак: 2-0


Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 300

Судија: Живковић Александар

Стрелци: 1:0 Трифуновић у 1. минуту, Касалица у 34. минуту

Жути картони: Касалица, Милошевић, Марковић (Рад), Милошевић, Марчић, Туфегџић (Спартак)


РАД: Марковић, Перендија, Касалица, Стјепановић, Петровић, Милошевић, Буснић (од 79. минута Јагодић),

В. Трифуновић (од 53. минута Шака), Бједов, Илић ( од 66. минута Стојановић), Трнинић


СПАРТАК: Дубљанић, Текијашки, Срећковић (од 46. минута Гојков), Шормаз, Милошевић, Видаковић, Цуцин ( од 46. Дунђерски), Обрадовић, Туегџић, Марчић ( од 81.Карнеиро), Оташевић


Рад је остварио трећу победу у Линглонг Тире Суперлиги Србије, трећу на свом терену, после Инђије и Мачве, терен на Бањици погнуте главе напустио је и Спартак. Победа над „голубовима“ је мелем на рану, наплаћен је дуг Суботичанима и сигурно да ће са овим успехом стићи већа доза самопоуздања и свежине неопходних за серију позитивних резултата.


Грађевинари су на најбољи могући начин отворили утакмицу. Већ у првом минуту (55. секунд) млађани Вељко Трифуновић је у соло акцији измакао пажњи двојици чувара, обрео се очи у очи са голманом Дубљанићем  и вешто, маниром искусног стрелца, сместио лопту у мрежу. Неописива радост на трибинама стадиона Краљ Петар Први! Четири минута касније грађевинари су могли да дуплирају предност. Немања Петровић је дубинском лопту упослио Касалицу који је снажним ударцем приморао голмана „голубова“ да пожртвованом интервенцијом избаци лопту у корнер.


У међувремену Спартак се постепено ослобађао притиска, преносио игру на половину Рада, али без опасности по голмана Марковића, изузев акције у 24. минуту када је Петровић, после гужве у шеснаестерцу, успео да избаци лопту у поље када је она била у путањи ка мрежи .


Узвратио је Касалица, пет минута касније када је главом закачио лопту, а она је завршила тик изнад пречке.

У 32. минуту Вељко Трифуновић је искористио неопрезност Цуцина, али је из тешке позиције покушао да изненади Дубљанића, међутим лопта је завршила изнад пречке.


Нова радост грађевинара уследила је у 34. минуту. Бједов је пробио по десној страни и хируршки прецизно упутио лопту на другу стативу, Касалици је преостало да се поклони и спроведе је у мрежу.


До одласка на одмор није било узбуђења пред голом Марковића и Дубљанића.


У наставку меча после релативно мирног периода, прва већа узбуђења бележимо од 70. минута. Прво,

у 73. минуту када је Касалица пробио по левом боку, упутио центаршут у висини петерца, двојица играча Рада нису успели да се домогну лопте, притрчао је Брана Милошевић и снажно шутирао при чему је био непрецизан. Минут касније Трнинић је зауставио Шормаза који је био у прилици да озбиљније припрети Марковићу.

У 81. минуту Бједов је приморао Дубљанића да крајњим напором избаци лопту у корнер. Три минута пре краја меча Туфегџић је био у прилици да постигне почасни погодак за своју екипу, али на срећу грађевинара био је непрецизан.


© ФК РАД Београд 2019