ЂУРЂЕВИЋ НОВИ ПРОФЕСИОНАЛАЦ

Награда за добре партије стигла је за још једног омладинца из Радове школе. У питању је Вукашин Ђурђевић момак рођен 2004.године. Кадетски репрезентативац Србије потписао је свој први професионални уговор, а нова доказивања за њега тек предстоје. Игра на позицији штопера, а бираним речима и са великим оптимизмом о његовој будућости говорио је директор омладинске школе Грађевинара Слободан Пеличић. 


– Вукашин већ две године игра за старију селекцију. Стандардни је репрезентативац код Саше Илића и велико ми је задовољство да овако јавно кажем да је у питању играч који ће играти на највишем нивоу. Нема ниједну ману, има наравно фудбалских недостатака који су за тај узраст логични и лако поправљиви. Убеђен сам да ће врло кратко да се задржи на Бањици, нећемо моћи да се одбранимо – кроз осмех је нагласио Пеличић.


Ђурђевићев фудбалски учитељ Зоран Љубинковић изнео је свој став о овом перспективном момку.


-Радимо заједно већ две године. Рад је деценијама уназад избацивао добре штопере и задовољство је моје што је један од тих момака управо Вукашин. Из селекције млађих кадета пребачен је за старију селекцију и тренутно је најмлађи играч наше екипе у Омладинској лиги. Радимо индивидуално, усавршавамо се, уклањамо мане и оно што је најбитније је да он прихвата и критику и похвалу.


Заслуге за све већи број професионалних уговора играча који су на прагу првог тима иду преданом и темељном раду директора Пеличића и координатора Ненада Стојаковића.


Вукашин Ђурђевић није крио одушевљење поводом потписивања професионалног уговора.


-У Раду сам одрастао и део клуба сам од 2015. године. За мене је ово велика привилегија што сам потписао за овакав клуб. Захвалност дугујем целом стручном штабу на челу са Зораном Љубинковићем, али и његовим предходницима пре свега Николи Маркићу. Сви они су мени своје знање преносили и идаље то раде. Заиста имамо одличну сарадњу. Наравно да ћу се трудити да испуним сва очекивања и оправдам поверење – истакао је нови професионалнац Грађевинара.


© ФК РАД Београд 2021