ЧУКАРИЧКИ СЛАВИО НА БАЊИЦИ

РАД – ЧУКАРИЧКИ: 0-2

СТАДИОН: Краљ Петар Први

БЕЗ ГЛЕДАЛАЦА

СУДИЈА: Новица Анђеловски

ЖУТИ КАРТОНИ: Пушкарић (Чукарички)

СТРЕЛЦИ: Јовановић у 10. и 65. минуту


РАД: Кахриман, Ђорић (Цигер од 46. минута), Станисављевић (Дамњановић од 72. минута), Калуђеровић, Младеновић (Јовановић од 72. минута), Лазаревић, Шарић, Блажић, Стојсављевић, Радивојевић (Тучевић од 72. минута), Караклајић (Буснић од 46.минута)


ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Тошић, Доцић, Јовановић (Ракоњац од 75. минута), Савић, Ћирковић (Танасијевић од 84. минута), Остојић, Пантић (Пушкарић од 75. минута), Шапић, Ковач (Видосављевић од 84. минута), Бирманчевић (Чоловић од 60. минута)


После запажених партија у уводна два кола шампионата и 4 освојена бода, Рад је поражен у градском дербију са Чукаричким. Грађевинари су капитулирали у оба полувремена и по други пут у пролећном делу првенства остали без реализације. Овог пута мирна мрежа ривала није наплаћена бодом, као у Сенти са ТСЦ-oм.


У 7. минуту Савић је одлично видео да је одбрана Градјевинара лоше постављена. Тако да је послао лопту иза леђа дефанзивне линије. Офанзивац Брђана Ковач је имао изгледну прилику за постизање поготка, јер је избацио дриблингом Кахримана, али је исувише отишао искоса и затресао спољни део мреже.


Три минута касније Чукарички је дошао до вођства. Ћирковић је центрирао са десне стране између Стојсављевића и Ђорића, што је најбоље искористио Јовановић и ударцем главом затресао мрежу Кахримана.


Прву шансу небескоплави имали су у 26. минуту. После гужве у казненом простору, Шарић је исчачкао лопту, која је дошла до бека Лазаревића, чији је ударац из прве није био довољно прецизан.


Кахриман није дозволио у 32. минуту Савићу да га са око 25 метара изненади, интервенцијом је лопту послао у корнер. Минут пре краја првог дела, после прекршаја Ђорића, поново је расположење Кахримана испробавао Чукарички, овог пута са 17 метара преко Доцића.


Тек што је почело друго полувреме, Рад је имао сјајну прилику за изједначење. Калуђеровић је преварио чувара, шутирао, а голман Петровић крајњим напором одбио лопту у поље.


У 50. минуту Шарић је центарао са леве стране, али је Радивојевић остао кратак и пропустио шансу да озбиљно угрози голмана Чукаричког.


До новог гола Чукарички је дошао у 65. минуту. Сјајан пас Пантића до Чоловића, који је ,,бициклицом” избацио чувара, потом центрирао оштро на пет метара. Стрелца Јовановића заборавили су дефанзивци Рада, па му није било тешко да други пут затресе мрежу Кахримана.


До краја утакмице прилике за Чукарички имали су још Доцић и Чоловић, док је за почасни погодак Рада непрецизан био Шарић.


© ФК РАД Београд 2021