ЖФК РАД ПРОСЛАВИО ПЕТИ РОЂЕНДАН!


Бањица је у суботу вече била у знаку небеско – плаве боје. У ресторану „Рад“, најмлађи члан породице суперлигаша из Црнотравске, женски фудбалски клуб је прославио пети рођендан. Свечаности уприличеној тим поводом присуствовали су чланови руководства клуба, стручни штаб, фудбалерке, чланови првог тима, омладинске школе, запослени у клубу, пријатељи клуба и представници медија који су у пријатној атмосфери уживали у пригодном дружењу и вечери, наравно није изостала ни торта, а након званичног дела обележавања петогодишњице клуба уследила је журка за незаборав. Лепо је било видети породицу на окупу. Најоданијим пријатељима клуба, сарадницима и навијачима грађевинарке су уручиле пригодне поклоне.


ТО САМО МОГУ РАДОВКЕ!


ЖФК Рад је у протеклих 5 година, коликио постоји, окупио велики број девојчица које су прве кораке и прва знања о фудбалу стицала на Бањици. Група ентузијаста на челу са Јеленом Полић, пионирски су ушли у причу оснивања клуба. Циљ је био да лепоту и креатиност овог спорта преточе у вежбање срећнијег детињства и младалачког доба из кога ће проистећи храбре и смеле даме са осмехом на лицу.


Велики и напоран рад је донео много пехара, медаља, захвалница, признања и успеха на такмичењима и они су мотив да и у годинама које долазе грађевинарке дају најбољи део себе у спорту који воле.


У протеклих пет година било је успона и падова, времена испред нас такође су непредвидива, али јединство навијача, симпатизера, фудбалерки, тренера и запослених у ФК Рад и константно међусобно кориговање основни су предуслови за боље сутра свих нас којима је небеско – плава боја блиска срцу.


Идејни творац пројекта званог „ЖФК Рад”, Јелена Полић се у најкраћим цртама осврнула на историјат клуба.


-Као да је јуче било. А, ево пет година је иза нас. На мој рођендан, пре пет година, добила сам најдражи поклон од мог друга када ми је саопштио да је ЖФК Рад основан на мој рођендан. Тако да смо рођени истог дана и заједно славимо, клуб пети, а ја …. даме се не питају за године – духовито је Полићева започела обраћање присутнима и наставила:-У периоду од оснивања и званичног почетка борбе за бољи, јачи, наш и Ваш Рад, кроз клуб је продефиловало много девојака, чак и оних које ништа нису знале о фудбалу, неколико тренера, а њих је Рад све афирмисао и научио лепим манирима и животу, на шта сам посебно поносна.


Фудбалски кадар су чиниле почетнице, многима од њих Рад је био први клуб, а неке су наставиле каријеру у другим клубовима. Поносни смо на сопствену школу и гро играчица из првог тима је продукт те школе. Да будем јасна да није било Рада не би било ни њих, уосталом ни мене.- категорична је Јеца.


Потпредседница клуба посебно захвалност дугује најоданијима.


-Мало је оних који су од првог дана до данас остали уз мене, али они су најбољи и најоданији и хвала им на томе. Уз све недаће које би нас задесиле они су били моја снага да не клонем духом и да чврсто идемо ка зацртаном циљу. Они су најбољи пример поштовања клуба, ангажовања и оданости клубу – истакла је Полићева.


Мало ко могао је да очекује бајковит успон клуба за кратко време, а потпредседница небеско – плавих грација истиче да је то било очекивано.


-Три године – три ранга више и атмосфера која се ретко виђа на спортским теренима. Ми смо у то веровале и снагом колектива стигле до жељеног циља. Кључ успеха је заједништво. Све се радило постепено, договором, плански и без тензије. Данас смо у другом рангу такмичења, стабилна смо и једна од најмлађих екипа, али на томе нећемо стати. Грађевинарке се никад не предају. Увек желе оно највише и најбоље. – сматра она.


Јелена је веома срећна, поносна и задовољна, због тога што је клуб у кратком времену оставио дубок траг у женском фудбалу.


-Афирмисали смо овај спорт на најбољи начин. Промовисали смо клуб, град, земљу…. Оставили дубок траг у женском фудбалу. Свима смо јасно ставили до знања да хуманост, поштење, правда и љубав према фудбалу побеђују, а то је управо наше гесло и наша снага – апострофирала је дама неисцрпне енергије и духа и додала:-Рад је био и биће јачи од свих и од свега. Љубав према клубу постала је дефиниција у њеном најчистијем извору. Због тога јачамо верујемо у себе. РАД су људи, навијачи, спортисти, сви који су му несебично предавали љубав. Рад је вечан, због њега заборавимо на себе, дајмо небеско-плавима све што можемо. Да ширимо љубав и радост, због тога и постојимо, бићемо награђени славом. Живео Рад! – казала је Полићева након што је подсетила на петогодишњи историјат клуба.


Срећан рођендан небеско – плаве лепотице!


© ФК РАД Београд 2019