ВОЖДОВАЦ ТРИЈУМФОВАО НА БАЊИЦИ

Рад – Вождовац: 0-2 (0-0)

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 700

Судија: Марковић Момчило


Стрелци: 56. минут 0:1 Хајдин, 79. минут 0:2 Стоисављевић 

Жути картони: Трифуновић, Трнинић, Башановић (Рад), Живковић, Јаковљевић (Вождовац)

Црвени картони: Трифуновић (Рад)


РАД: Марковић, Добријевић (од 85. минута Николић), Башановић, Милошевић (од 85. минута Дедијер), Буснић, Зоговић (од 78. минута Илић), Лазаревић, Живковић (од 61. минута Дамњановић), Трифуновић, Трнинић, Калудјеровић (од 85. минута Ковачевић)


ВОЖДОВАЦ: Илић, Милосављевић, Цветићанин (од 54. минута Живојиновић ),

Зличић (од 69. минута Стоисављевић ), Микић, Ступаревић (од 84. минута Радуловић ), Ајдиновић,

Живковић (од 84. минута Јаковљевић ), Пејчиновић, Хајдин, Јанковић


На терен играчи Рада изашли су у мајицама са натписом “Тане буди јак, уз тебе смо” чиме су дали подршку свом саиграчу Страхињи Танасијевићу, који се тешко повредио на утакмици у Нишу. У малом градском дербију, у више борбеној него технички дотераној игри, фудбалери Вождовца савладили су екипу Рада, резултатом 0:2. Голове су постигли Хајдин и Стоисављевић.


Из првог, прилично незанимљивог полувремена издвајамо колосалну шансу Вељка Трифуновића

у 3. минуту, покушај Калуђеровића у 22. и 42. минуту, Зоговића у 24. минуту и Живковића у 31. минуту. Али изостала је реализација.


На самом почетку другог полувремена Трифуновић Вељко зарадио је други жути картон, па самим тим и црвени картон, те је Рад од 50. минута дуел наставио са десеторицом играча. Бројчану предност Вождовац је искористио у 56. минуту, када је Јанковић после два узастопна дриблинга над Башановићем идеално упослио Хајдина, који је са дистанце био прецизан. Тачку на меч ставио је Стоисављевић у 79. минуту, на асистенцију Ступаревића. 


Наредног викенда завршава се првенство Линглонг Суперлиге Србије, у коме фудбалери Рада гостују у Лучанима екипи Младости.
© ФК РАД Београд 2020