ВОЈВОДИНА “ПЕТАРДОМ” ИСПРАШИЛА РАД

Војводина-Рад 5:0 (3:0)

Војводина – Рад 5:0 (3:0)

Стадион: Карађорђе

Гледалаца: 3.000

Судија: Ђорђе Максимовић


Стрелци: 1:0 Матић у 22. минуту, 2:0 Ђуричин у 23. минуту, 3:0 Езе у 44. минуту, 4:0 Нешковић у 75. минуту, 5:0 Нешковић у 81. минуту


Жути картони: Ђуричин, Ђуришић (Војводина), Јагодић, В.Триуновић (Рад)


Војводина: Роцков, Деветак, Ђуришић (од 74. минута Нешковић), Саничанин, Матић (од 74. минута Топић), Дринчић, Бојић, Стојковић, Веселиновић, Ђуричин (од 64. минута Зукић), ЕзеРад: Марковић, Николић (од 46. минута В.Трифуновић), Јовановић, Касалица, Башановић, М.Трифуновић, Јагодић, Петровић, Стевић, Илић (од 46 . минута Ризнић), Смиљанић (од 74 . минута Буснић)


У 3. колу Линглонг Суперлиге Србије, Војводина је на свом терену савладала екипу Рада са 5:0. 

Голове за „лале“ постигли су Матић у 22. минуту, Ђуричин у 23. минуту, Езе у 44. минуту, Нешковић у 75. и 81. минуту .


Момци тренера Ненада Лалатовића су од првог минута кренули офанзивно, нападачки на победу, док се Рад определио на дефанзиву, организовано се бранио и одолевао до 22. минута када је Саничанин упослио Матића који је приморао Марковића на капитулацију.


Само минут касније стрелац водећег поготка асистирао је Ђуричину, једном од најзапаженијх играча у редовима „лала“ и на семафору је стајало , Војводина – Рад: 2:0.


„Лале“ задовољне добром игром и вођством и даље су везле по травнатом тепиху „Карађорђа“, док је Рад нешто покушавао, али далеко је то од доброг, јер у првих 45. минута само један траљав ударац ( 32. минут, Касалица) завршио је у рукама голмана Рацкова којем је данашњи наступ био 100 – ти у дресу Војводине, што довољно говори о учинку момака тренера Корака у првом полувремену. Надмоћну игру „лале“ су крунисале мајсторијом и голом тамнопутог Езеа, минут пре одласка на одмор, 3:0.


И друго полувереме је протекло у теренској надмоћности Војводине, плеле су „лале“ мрежу око гола Марковића,

а најбољу прилику да нанесу праву катастрофу грађевинарима имали су Матић 66. минут и Стојковић у 69. минуту. Оно што није њима пошло за ногом успело је „резервисти“ Нешковићу који је головима у 75. и 81. минуту испрашио „петарду“ у мрежу Марковића.

После Чукаричког, 13.04.2015 . године и оних чувених 7:0, ово је најубедљивији пораз Рада. Ни у најгорим сновима се није очекивао овакав дебакл грађевинара.


© ФК РАД Београд 2019