ВЕСЕЛИНОВИЋ ИГРА КАО МЛАДИЋ

Није још Милан Перендија почео да тренира са грађевинарима, али је присутан на сваком тренингу и помно прати збивања на терену, односно да ли баш сви извршавају оно што шеф струке Богдан Корак и његови сарадници захтевају.


Стамени штопер нашао се у новој улози, односно био је коментатор и извештач са тренинга

( деведесетоминутног ) небеско – плавих, па је уследио његов коментар и извештај клупском новинару који је његове речи преточио у писану форму. Овог пута оцене су изостале, али је Перендија све то лепо анализирао:


-После загревања и шеве креће тежи део тренинга. Игра се 3 на 3 са два џокера, а играчи имају максимално два додира на малом простору. Циљ је игра на малом простору са контролом лопте, простора, противника и инсистира се на прецизном пасу. – појашњава Перендија, па после паузе за воду и малог предаха наставља са коментаром:


-Е, ово је игра 3 на 3 на два гола на скраћеном простору. У питању је слободна игра и своди се на брзинску издржљивост и умешност играча – истиче наш консултант .


Крај тренинга предвиђен је за игру 11 на 11.


Плави тим је наступио у следећем саставу: Марковић, Тановић, Николић, Атељевић, Тричковић, Буснић, Парађина, Илић, Веселиновић, Младеновић, В. Триуновић ( Мићановић – голман ), док су у наранџастој опреми наступили: Лековић, Стевић, Ђорић, Шипчић, Башановић, Јовановић, Ризнић, Смиљанић, Живковић, М.Трифуновић, Касалица.


Наравно да је резултат био у другом плану, а Перендија је у духовитом стилу оценио игру појединаца :


-Играч тренинга је Борко Веселиновић, игра као младић. Рекао бих као да има 21 годину. Гол тренинга, постигао је Милош Трифуновић, истина у игри 3 на три и то сасвим случајно. Затајио је Богдан Младеновић, мора да је опседнут понудама. Касалица је целу утакмицу провео у хладовини. – пецнуо је популарни Пеки неке од својих саиграча.© ФК РАД Београд 2019

ЧЕТВРТИ ДАН ПРИПРЕМА 27.6.2019.