Утакмица која живот значи!

Фудбалери Рада у последњем 37. колу Супер лиге Србије дочекују на свом терену екипу Земуна. 

Недеља – 19. мај 2019. године – Дан Д. 

Бити ил не бити? – питање је сад.


Утакмица од милион долара, меч истине, сусрет комшија, битка за опстанак.


Оно што је сигурно, атмосфера ће бити заиста усијана, јер, улог је велики за обе екипе.


Богдан Корак има све играче на располагању и пред утакмицу издиктираће имена 18 играча спремних да оставе срце на терену стадиона „Краљ Петар Први“ и победе Земун на свом буњишту. О томе се у небеско – плавом табору навелико причало. Зато је и наредба гласна као и тренерове речи набијене оптимизом:


-„У бој, јунаци!“


Момак који има изузетно фудбалско знање, истина није успео да га у потпуности демонстрира више својом кривицом, а тренер Богдан Корак у будућности у њему види једног од носилаца игре небеско – плавих. Реч је о Душану Живковићу који каже да је оптимиста пред најбитнију утакмицу сезоне.


-Очекује нас најбитнија утакмица у овој сезони, утакмица која нам живот значи и одређује да ли ћемо играти у Супер лиги и свима ће нам много значити да победимо. Надам се да ћемо имати и мало среће, а што се тиче квалитета, мислим да је на нашој страни, то смо показали у претходних пет утакмица у плеј – ауту, а надам се да ћемо успети да на време отворимо противника… За нас је важан задатак да направимо баланс између императива победе и жеље на терену. Преко су нам потребна три бода, али то не значи да аутоматски од старта јурнемо главом кроз зид. Напротив, ваља бити паметан, смирен и стрпљиво чекати шансу. Спремни смо физички и психички, знамо шта треба да урадимо. Истина, очекујем жесток отпор Земуна јер и њима три бода живот значе, али уз нужно уважавање екипе из Горње вароши наш циљ је јасан, а то је да освојимо три бода. Оно што је сигурно да ће љубитељи фудбала моћи да уживају у једној доброј и динамичној фудбалској представи у сјајном амбијенту. – закључио је Живковић .


© ФК РАД Београд 2019