У ГОЛМАНСКОМ “РАТУ” НА БАЊИЦИ СВИ СУ ПОБЕДНИЦИ!


Школа голмана ФК Рад је по први пут ове године окупила чуваре мреже свих узраста млађих категорија на специфичном такмичењу голмана – „Голмански рат“.


Голмански двобој се одвијао у три категорије – омладинци и кадети, млађи кадети и пионири, петлићи и база, а такмичило се у три дисциплине: пенали, дистрибуција лопте, игра 1 на 1. У овом јединственом спортском пројекту у земљи учествовало је 16 РАДОВИХ ГОЛМАНА у млађим категоријама (15 дечака и једна девојчица).


Дечаци: Крстан Бунић (2001), Илија Нешић и Никола Ђурковић (2002),

Стефан Стојадиновић и Лука Мартиновић (2003), Вељко Јашић и Филип Гођевац (2004), Вук Радуловић и Немања Јакшић (2005), Стефан Папић и Вук Митровић (2006), Филип Павловић и Лука Мијаиловић (2008),

Страхиња Стеванић (2010) и Лука Петровић (2013).

Девојчице: Ема Алексић (2005).


ХВАЛА СВИМА, СВИ СУ ПОБЕДНИЦИ!


Сви ученици су добили захвалнице, а ипак морамо издвојити најбоље у овој занимљивој спортској манифестацији. Пехаре победницима уручио је голман првог тима и уједно члан Младе репрезентације Србије, Душан Марковић који је продукт чувене Радове школе фудбала.

Не можемо а да посебно не похвалимо малу Ему Алексић, једину представницу дама. Реч је o бањичком вундеркинду међу стативама. Девојчица о којој ће ускоро чути шира спортска јавност.


ПОБЕДНИЦИ ПО КАТЕГОРИЈАМА: Стефан Стојадиновић (2003), Вук Радуловић (2005), Страхиња Стеванић (2010).


Било је то угодно спортско преподне и право уживање у бравурама бањичких клинаца у међусобном голманском двобоју.


Идејни творци овог несвакидашњег пројекта су тренери голмана млађих категорија Бојан Петровић

(омладинци и кадети) и Немања Самарџић (петлићи и база). О специфичном такмичењу голмана и новим бањичким голманским драгуљима Бојан Петровић казује:


-Немања и ја смо млади и жељни доказивања тако да смо се потрудили да голманима наших млађих категорија, уз редован рад на тренинзима, приуштимо и једно лепо такмичење и уједно дружење. Голман мора да буде хитар, да има добру технику, да зна да игра ногом, да учествује у игри, да буде храбар, и управо смо све те елементе оцењивали на овом заједничком скупу и двобоју наших младих чувара мреже. Идеја водиља нам је то да је фудбал више од игре и да кроз ту игру утичемо на свестран и комплетан развој личности и тела деце. Желимо да кроз осмех и позитивну енергију код деце изазовемо позитивну реакцију и усмеримо их ка правим вредностима.


У овом „голманском рату“ сви су победници, и ова деца су будућност нашег клуба и наследници нашег младог репрезентативца Душана Марковића. Уосталом, Бањица је одувек позната по врсним чуварима мреже, па зашто да се тај тренд не настави. Нас двојица лепо сарађујемо и имамо максималну подршку људи из клуба, што је још један додатни стимуланс за рад. Иде добро, јесмо задовољни, али има ту још доста да се ради на брушењу голманских драгуља. Али, кад видиш добар „штоф“ милина је радити – у даху истиче Петровић који је својевремено прошао омладинску школу грађевинара и са задовољством се присећа дома млађих категорија Рада.


-Одрастао сам у бараци и не могу без ње! – искрен је Петровић чиме је још једном потврдио своју приврженост и љубав према грађевинарима.


© ФК РАД Београд 2019