ТРИЈУМФ ГРАЂЕВИНАРА НАД ВИТОШОМ

РАД – ВИТОША: 2-1

Фудбалери Рада одиграли су данас прву контролну утакмицу у Анталији, а ривал је била бугарска екипа Витоше из Бистрице. Утакмица је завршена победом Рада резултатом 2:1, а стрелци за наш клуб били су Касалица у 23. минуту и Зоговић у 83. минуту.


Игралиште: СЦ Миракл

Гледалаца: 30

Голове за Рад постигли су: Касалица у 23. мин и Зоговић у 83. мин

Гол за Бистрицу постигао је Кочилов у 46. мин


Рад: Марковић, Лазаревић, Танасијевић, Перендија, Петровић, Милошевић, Буснић, Јовановић, Илић, Касалица и Трифуновић М.

Играли су још: Мићановић, Тановић, Трнинић, Стојановић, Башановић, Шака, Стјепановић, Дедијер, Ковачевић, Зоговић и Трифуновић В.


Витоша: Крастев, Минев, Д. Минев, Бонев, Кочилов, Котев, Садула, Маламбов, Гаргоров, Кутев и Диаков.

Играли су још: Зумбулев, Пурванов, Кабов, Станкев, Динев, Иванов, Амзин и Узунов.


По идеалном времену виђена је врло узбудљива и динамична утакмица. Од првог судијског звиждука обе екипе кренуле су агресивно. Оно што је окарсктерисало овај меч је велики број прекида уз доста стартова са обе стране али и брза транзиција из фазе напада у фазу одбране и обрнуто. Трчали су играчи обе екипе, а атрактивне потезе малобројна публика награђивала је аплаузом. 


Први су припретили Бугари у 7.минуту након фаула Касалице, после добро убаченог центаршута сјајно је лопту избио Трифуновић. Четири минута касније након убацивања Јовановића, на лопту је кренуо Трифуновић, али је након одбитка у петерцу голман Витоше добро интервенисао.


Након пар минута поново је капитен Витоше искусно пао, шутирао је Гаргоров у ближи угао Радовог чувара мреже, али је Марковић био сигуран. Новајлија Лазаревић је успео да се ослободи играча, прошао по десном боку, а након његовог центаршута Касалица је сигурно спровео лопту у мрежу за вођство Рада од 23. минута утакмице.


Десет минута касније припретили су Бугари поново преко Гаргорова, а његов шут након окрета завршава изнад пречке. Одмах након тога покушао је и Лазаревић, али је и његов шут био недовољан да донесе фудбалерима у белим дресовима предност од 2:0.


Борили су се Радови играчи, трчали су доста, а посебно је био расположен Вања Илић. Шеф Мићовић је током целог сусрета уз аут линију командовао: “направи троугао”, “сузи”, “стани ближе”, “браво бели”…..


На одмор се отишло уз минималну предност, а минут игре у другом делу био је довољан за поравњaње резултата. Изблокирао је Милошевић шут Кочилова, али је лопта поново дошла у посед истог играча који је упутио снажан шут у Радов гол и донео свом тиму изједначење. Није то уопште пореметило Мићовићеве изабранике, напротив, улазили су грађевинари поново у шансе, пар пута покушао је и Илић са дистанце.


Уследио је 60.минут утакмице када је комплетна постава Рада замењена.


У наставку утакмице играли су опрезно и једни и други, углавном је виђена борба на центру, а грешку у одбрани нашег тима није искористио Кабов у 73.мин.


Полетан Вељко Трифуновић лако је претрчавао противничке играче, а једини начин којим су успевали да га зауставе били су чести и недозвољени прекршаји.

Исплатило се то Трифуновићу који је 7 минута пре краја сусрета фантастичним соло продором “на тацну” послао лопту Зоговићу, а млади нападач мирно је постигао гол за коначан резултат 2:1 и победу нашег тима у првој контролној утакмици у Анталији.


© ФК РАД Београд 2019