ТРЕНЕР РАДОЈИЧИЋ И КАПИТЕН МИЛОШЕВИЋ ДЕБИТОВАЛИ ПОБЕДОМ!

Рад – Мачва 2:0

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 300

Судија: Зоран Широки

Стрелци: 1:0 Јагодић у 26. минуту, 2:0 Николић у 90. минуту


Жути картони: Касалица, Тричковић, Шака, Смиљанић (Рад), Марић, Стевановић, Јовановић, Марковић (Мачва)

Црвени картон: Марковић (Мачва)


Рад: Марковић, Николић, Касалица, Коваленко (од 63. минута Смиљанић), Тричковић, М. Трифуновић, Јагодић, Стјепановић, Милошевић, Живковић (80. минута Тановић), Ризнић (од 71. минута Шака)


Мачва: Пулетић, Јовановић, Јефтић, Марић, Ашћерић (од 59. минута Шушњар), Вујасин, Марковић, Мијаиловић, Ковачевић (од 46. минута Милосављевић), Стевановић, Ђоковић (од 7. минута Илић)


Тренер Рада, Драган Радојичић победом је дебитовао на клупи грађевинара, пошто је његов тим на Бањици победио Мачву са 2:0, у 6. колу Линглонг Тире Суперлиге Србије.


Уз победнички деби тренера Радојичића, треба споменути и деби Бранислава Милошевића који се после четири сезоне проведених у Дукли из Прага вратио на Бањицу, место где је стекао име, славу и наклоност најватренијих присталица небеско – плаве боје. И на утакмици против Мачве популарни Брана је показао колико је Раду недостајао такав профил не само играча, капитена, већ човека, борца, ратника… То потврђује и скандирање навијача Рада који су током утакмице често спомињали његово име уз обавезну добродошлицу.


Од првог минута утакмице момци тренера Радојичића су ставили до знања да их против Мачве само инетерсује победа , па су кренули агресивно ка голу Пулетића .


Мало је недостајало да усред опште офанзиве грађевинара Мачва, већ у 9. минуту стигне до предности. Грешку голмана Марковића није успео да искористи „резервиста“ Илић који је у седмом минуту заменио повређеног Ђокића. Узвратио је Рад четири минута касније када је после слободног ударца који је извео Брана Милошевић, Трифуновић закачио лопту главом, а она је свом силином уздрмала пречку гола Мачве.


Теренска иницијатива и стални атаци грађевинара уродили су плодом у 26. минуту, када је после казненог ударца из угла који је извео Милошевић, Јагодић надвисио све у скоку и главом „закуцао“ лопту у мрежу. На општу радост присталица небеско – плаве породице. „Јагода“ као шлаг на торту.


После вођства грађевинара настало је мало затишје и једини ударац ка голу био је упућен од стране играча гостију Стефана Илића , али његов ударац је завршио у рукама голмана Марковића.


Уводни минути наставка утакмице припали су Мачви, а Вујасин је у два наврата ударцима из корнера озбиљно припретио голману Марковићу. Већим делом других 45 минута, Мачва је имала привидну теренску доминацију, али су грађевинари, прллично бојажљиво, контролисали утакмицу и резултат, да би Николић у 90. минуту поставио коначан резултат и отклонио све евентуалне неизвесности око коначног исхода утакмице.

Од 75. минута Мачва је играла са 10 фудбалера, јер је Марковић због другог жутог картона морао пре времена на туширање.


© ФК РАД Београд 2019