ТРЕЋИ ПОРАЗ РАДА

Рад: Марковић, Добријевић, Трнинић, Башановић, Стојановић, Стјепановић, Шака, Ризнић, Ковачевић, Живковић, Дедијер (Калуђеровић)

Валмеира: Кожухарс, Куду, Р. Парб, Бадмус, Јагодинскис, Кингс, Гразновс, Мусолитинс, Теикшеира, Пункулус,

М. Парб

Играли су још: Самоиловс, Леипа, Ерглис, Силагадзе, Јаунземс и Карклинш


Стрелци: Теикшеира у 53. минуту и Силагадзе у 80. минуту


Грађевинари су поражени од четворопласиране екипе првенства Летоније.


Рад је први могао да дође до предности већ у 15. минуту , после центаршута Башановића, Ковачевић је успео да дође до лопте и да је потом одложи до Живковића који је био сам на око 16 метара од гола противника, имао је времена и да се намести, али је његов шут завршио поред леве стативе голмана Кожухарса.


Пет минута касније Добријевић се поигравао на својој половини као последњи играч одбране, то је искористио играч Валмеире, украо је лопту и изашао 1 на 1 са голманом Марковићем, али на срећу грађевинара ова грешка није кажњена, изостала је боља реализација.


Играчи Валмеире у 25. минуту упутили су преносну лопту која је прелетела штопере Рада, а усамљен је остао бек Стојановић са два противничка играча. Опасност је уклоњена добром интервенцијом младог Стојановића. 


Десет минута је прошло када је Живковић искористио дубинску лопту Трнинића, а расположени нападач успео је дриблингом да избаци два противничка играча, упутио шут, али га је у последњем тренутку изблокирао један од одбрамбених играча Валмеире. 


Следећа акција виђена је у већ у следећем нападу на супротној страни, Теикшеира је примирио лопту, потом упутио јак шут, али је погодио спољни део мреже.


Летонци су повели у 54. минуту после центаршута с леве стране, Теикшеира је наскочио Стојановића и закуцао лопту у гол. 


Тренер грађевинара Марко Мићовић променио је целу екипу у 70. минуту. Ушли су: Лековић, Перендија, Петровић, Танасијевић, Парађина, В. Трифуновић, Буснић, Милошевић, Илић и Јовановић


Изједначење је могао да донесе прво Јовановић, а посебно Вељко Трифуновић када је Перендија послао сјајну лопту надмудривши противника, млади нападач изашао је сам пред голмана Валмеире али је Трифуновић шутирао директно у Кожухарса. 


Промашаје грађевинара казнио је Силагадзе у 82. минуту када је Парађина лоше интервенисао, а нападач летонске екипе шутем у Лековићев супротни угао осигурао је победу свог тима.
© ФК РАД Београд 2019