ТРЕЋИ ДАН – РАЗНОВРСТАН И ЗАНИМЉИВ

Трећег дана боравка на српској планинској лепотици грађевинари су одрадили два тренинга.


Преподневни је био подређен опоравку фудбалера после јучерашњег пакленог радног дана. Одрађено је уобичајено загревање, потом је уследила шева и на крају као шлаг на торту на репертору се нашла врло занимљива игрица. Десна рука Богдана Корака, Срђан Стојчевски је поделило играче у три групе. Свака од њих је бројала по осам чланова. Задатак је био следећи:


Играчи руку под руку, као у колу, међусобно жонглирају и додају лопту, а циљ је да се што пре стигне до половине терена. Ко први стигне тај је победник, с тим ко погреши током „трке“ враћа се пет метара уназад. 

У првој серији група састављена од Веселиновића, Касалице, Јовановића, Смиљанића, Милоша Трифуновића потпомогнута јуниорима прва је стигла на циљ. Ауторитативни тренер Стојчевски је поништо серију, јер је приметио да је Борко Веселиновић већи део „регате“ провео жонглирајући сам, што је недопустиво по пропозицијама игре. На крају је „стара кајла“ изашла као победник, мада им је озбиљну конкуренцију правила група предвођена са Богданом Младеновићем и Његошем Петровићем.


Поподневни тренинг је одрађен у два дела.


Теретана хотела „Палисад“ на Златибору у послеподневним часовима је била место где су радили фудбалери Рада и то група коју су сачињавали: Младеновић, Шипчић, Касалица, Живковић, Тановић, Веселиновић, Башановић, Стевић, М. Трифуновић, Јовановић, Смиљанић, Џодан, Јагодић, Николић.


Тренинг су водили кондициони тренер Урош Шуљагић и Срђан Стојчевски први сарадник Богдана Корака. Радило се на агилности, експлозивности, балансу…


Са друге стране Атељевић, Рогановић, Петровић, Ризнић, Тричковић, Парађина, Илић, Буснић, В. Трифуновић и Ђорић предвођени шефом струке Богданом Кораком и тренером Стефаном Томашевићем одрадили су тренинг на терену хотелског комплекса „Палисад“, а исти је био базиран на техничким елементима.


Почело је жонглирањем, настављено са пријемом и предајом лопте са обе ноге, пријемом лопте грудима, ударцима главом, центаршутевима са леве и десне стране, пријемом лопте са акцентом на завршни ударац. Тада су им се придружили и голмани које је за „рафалну паљбу“ одлично припремио Александар Гашић. Свака грешка плаћана је склековима. Тренинг је завршен омиљеним такмичењем у погађању пречке.


© ФК РАД Београд 2019

ТРЕЋИ ДАН ПРИПРЕМА 26.6.2019.