ТЕМПО СВЕ ЈАЧИ

Након базичног дела припрема на Бањици где није било контролних утакмица, изабраници Богдана Корака брусе форму на Златибору где ће остати све до 8. јула. О урађеном у Београду и оном што предстоји на Златибору шеф струке Богдан Корак за клупски сајт открива:


-У уводном делу припрема радили смо углавном са лоптом, тако да смо изоставили онај стереотип рада на „физикалијама“. Већи део тренинга био је посвећен поседу лопте са фокусом на тактичко – техничке елементе.


Настојимо да играмо брже, једноставније, да сачувамо лопту кад је потребно, да организујемо брзе контре и полуконтре, уствари да добијемо на квалитету игре. Недостатке смо надоградили са више трчања и агресије. Задовољан сам односом фудбалера према постављеним задацима. – задовољно констатује Корак.


Шеф струке небеско – плавих најављује паклен рад на Златибору.


-Радићемо два тренинга дневно, с тим што ћемо појачати њихов интезитет. Опет ћемо се определити на рад са лоптом, на техничко – тактичким елементима, али јаче, брже, боље… Предвиђена су и четири контролна меча и већ после првог ћу имати комбинацију од 16 играча и два голмана. Мислим да ћемо после двонедељних припрема на Златибору доћи у праву форму – констатује Корак.


Костур тимa од претходне сезоне је остао, али има још непознаница.


-Добро је што је остала окосница тима, тако да нећу имати много проблема да уиграм екипу, да убрзам игру и да је доведем на жељени ниво. Појачали смо редове са два штопера ( Јагодић и Николић ) из разлога што на Перендију не можемо да рачунамо наредна два- три месеца, а за Шипчића постоји интересовање иностраних клубова и у случају повољне понуде за клуб добиће одрешене руке.

Очекујем једног квалитетног везног играчa јер је Његош Петровић пред излазним вратима. Волков ми је још непознаница. Уосталом дугачак је прелазни рок и видећемо шта ће се издешавати – закључио је шеф стручног штаба грађевинара


© ФК РАД Београд 2019