Ставити тачку на Бачку!

Једна од најбитнијих утакмица сезоне очекује грађевинаре у недељу 5. маја када гостују у Бачкој Паланци, екипи ОФК Бачка ( 17 часова ). Овај меч је за обе екипе од велике важности, али сигурно није одлучујући у борби за опстанак, јер после овог меча остају још два меча. Мада, многе ствари ће бити јасније после 90 минута игре у Бачкој Паланци, и онај ко се домогне бодова биће у позицији да мирније уђе у завршницу првенства ( ако та варијанта уопште постоји, јер чуда су могућа ).


На крилима препорода и седам бодова од могућих девет у последња три меча, момци Богдана Корака у позитивној атмосфери крећу ка северу Војводине да наставе у започетом ритму и да ставе тачку на Бачку!


Свестан је важности меча нападач небеско – плавих, Филип Касалица:


-Пред нама је можда и најважнија утакмица у сезони. Очекује нас изузетно тежак меч. Улог је огроман. На „менију“ нам је један од директних конкурената у борби за опстанак. Наш циљ је јасан – победа. Указује нам се прилика да њоме олакшамо себи борбу за опстанак, и ситуација ће после овог кола бити мало јаснија, али не и потпуно јасна све до последњег кола. Ући ћемо максимално у меч и дати све од себе да освојимо три бода јер нам је то циљ. Сви се надамо успеху у недељном мечу. Сигурно је да нас чека „врућа“ атмосфера, али морамо да научимо да играмо под притиском и тензијом уколико желимо да изборимо опстанак у лиги. У Бачку Паланку идемо хладне главе, али врућег срца – поручује Касалица.


Искусни центарфор уз жељу да његов тим тријумфује на северу Војводине уједно и трезвено размишља.

Не заваравају га последњи дебакл ОФК Бачке и смена тренера.


-Не заваравамо се тиме што је ОФК Бачка у последњем колу декласирана од Земуна 7:0 и да ћемо са њима лако изаћи на крај. Напротив, биће тешко! Дебакл у Земуну третирамо као њихов лош дан. Уопште не размишљамо о томе, нама треба победа и уверен сам да ћемо до ње стићи.


У међувремену су Бачкопаланчани сменили тренера и свака промена доноси нешто ново, и ту треба бити опрезан. Ми смо променили тренера и у три меча смо уписали седам бодова. Ето, и Земун је променио тренера, па бележи добре резултате. Једино се надам да то неће бити ситуација са новим тренером нашег недељног љутог ривала – искрен је нападач небеско – плавих.


Сјајно расположен и са осмехом који не скида са лица, Касалица, иако су му голови у опису радног места, овог пута не обећава погодак, јер сматра да је победа важнија од имена стрелца.


-Заиста није важно ко ће постићи погодак, први циљ је победа и ко год затресе мрежу, читава екипа ће понети заслуге уколико тријумфујемо. А верујем да хоћемо.


Искрено не размишљам о томе да ли ћу бити стрелац ја или било ко од саиграча. Тешка је ситуација и не бих на бланко обећао гол. Најважније је да победимо, сви смо максимално фокусирани на то, а не на то ко ће постићи гол – закључио је центарфор грађевинара.


© ФК РАД Београд 2019