СРЕЋАН ЗБОГ ДЕБИЈА, ТУЖАН ЗБОГ ПОРАЗА!


ФК Рад је познат по томе што даје шансу младим фудбалерима из своје школе фудбала, тако да је све више младих играча у првом тиму, чија фудбалска вредност гарантује лепу будућност, а то се испоставило као храбар и исправан потез руководства клуба бањичког суперлигаша.


Матија Стојковић (2001) је један од оних који је имао ту част да на Бановом брду дебитује у дресу Рада против Чукаричког и деснокрилни нападач грађевинара са помешаним осећањима гледа на свој први наступ у небеско – плавом дресу.


-Срећан сам што сам дебитовао за први тим, а тужан што смо изгубили утакмицу. Не осећам се добро, јер смо изгубили. Не волим да губим. Али сам срећан што сам закорачио на терен суперлигашке сцене. Велика је част и привилегија играти са играчима који су стекли име у српском и европском фудбалу. Захвалан сам тренеру Драгану Радојичићу на указаном поверењу и настојаћу да му се раванширам још бољим радом и залагањем. Чињеница да у првом тиму рачунају на мене и да сам део пројекта клуба у будућности много ми значи и подиже ми  самопоуздање. Добио сам замајац и ништа ме неће зауставити на том путу. – каже Стојковић за клупски сајт.


Деснокрилни нападач грађевинара признаје да није тако брзо очекивао дебитантски наступ, јер је пре три недеље прикључен првом тиму.


-Прошао сам комплетну Радову школу фудбала и првом тиму сам прикључен пре три недеље, тако да, искрено речено, нисам очекивао дебитантски наступ против Чукаричког. Дуго ћу се сећати тог 83. минута на Бановом брду када ми је тренер Радојичић саопштио да уместо Буснића улазим у игру. Нисам се уплашио, али искрен да будем имао сам трему, али ону позитивну, стваралачку. Тај тренутак ће дуго бити урезан у мом сећању – искрен је млади нападач Рада.


Он уједно оцењује и меч са Чукаричким.


-Тешка утакмица, Чукарички је сјајан тим са добрим појединцима. Показали смо зубе и доказали да можемо да играмо са екипама из горњег дома српског фудбала. Већим делом меча смо били бољи, али буквално два ударца ка нашем голу су завршила у нашој мрежи. Остаје жал што нисмо, бар, узели бод на „Брду“, јер смо по игри заслужили. – истиче нова нада небеско – плавих.


Рад у 18. колу Линглонг Суперлиге Србије у суботу (30. новембар) дочекује новосадску Војводину, а Стојковић каже да не зна да ли ће бити у тиму, да је његово да се труди и да ради и да верује да ће се нова прилика указати.


-Уверен сам да Рад може и треба добити ову утакмицу. Да ли ћу добити неки минут зависи од тренера Радојичића и његове концепције игре, али знам да морам још више и боље да радим и да се наметнем тренеру коме дугујем неизмерну захвалност на указаном поверењу на Бановом брду. – скромно ће Стојковић.


Први сан је досањан да дебитује у првом тиму клуба у ком је прошао комплетну фудбалску школу, али ту се његови снови не завршавају.


-Жеља ми је да постанем стандардни првотимац и да мој Рад буде у врху српског фудбала.

А после тога видећемо – са осмехом је закључио Стојковић


© ФК РАД Београд 2019