У најбољој утакмици сезоне "грађевинарке" су савладале екипу Лавица из Лесковца са 3:2 и потврдиле да су заслужено и уверљиво освојиле шампионску титулу

ЖФК Рад: Миковић, Миљковић, Полић, Пантовић, Танасковић, Мичић (од 77. Бабић), Миленковић (од 89. Јовановић), Циврић, Мирчетић (од 69. Смиљковић), Симић, Ћорлука

ЖГФК Лавице: Петковић, Јовановић, Т. Николић, Миленковић (од 68. Крумов), Јојић, И. Савић (од 73. Митић), М. Николић (од 90+2' Ј. Савић), Смиљковић (од 56. Ристић), Дуброја, Алексић (од 31. Марјановић), Костић

Шампион је одиграо шампионски! У дерби утакмици 13. кола Прве лиге Србије, уједно и најбољој утакмици сезоне, Радовке су савладале екипу Лавица из Лесковца са 3:2 и потврдиле да су заслужено и уверљиво освојиле шампионску титулу.

Била је то рапсодија девојака у "небеско – плавој" спортској униформи, мада све похвале иду и на рачун Лесковчанки које су пружиле снажан отпор, тако да је 600 присутних гледалаца на стадиону "Краљ Петар Први" задовољно отишло кући.

Пре почетка утакмице, са обзиром да су "грађевинарке" два кола пре краја првенства обезбедиле пласман у елиту, Никосав Бјеговић, координатор за женски фудбал је у име ФСС уручио шампионски пехар капитену "небеско – плавих" грација Данијели Мирчетић.

Радовке су фуриозним почетком, после свега десетак минута игре сломиле отпор жилавих Лавица и начеле мрежу Милице Петковић. На асистенцију Ћорлуке, Миленковићева је била на правом месту и егзекуција је била неминовна. Од тог тренутка фудбалерке Рада играју све боље и боље. По тепиху стадиона "Краљ Петар Први" везао је само један тим, тим у "небеско- плавој" спортској опреми. У шансама су се нашле Мирчетићева у 14., Ћорлука у 16. и Циврићева у 21. минуту и мало је недостајало да се предност увећа. Међутим, у јеку потпуне теренске иницијативе домаћег тима гошће су искористиле једину грешку уже одбране "грађевинарки" и преко Миљане Николић дошле до поравнања резултата у 24. минуту. Ипак, кратко је трајало славље Лесковчанки. Само четири минута касније Данијела Мирчетић је извела слободан ударац са десне стране, а Циврићева је елегантним скоком и трзајем главом "закуцала" лопту у сам горњи леви угао немоћне Милице Петковић. После вођства наставиле су "грађевинарке" да везу ситан вез по терену. Ређале су се акције за акцијом, све лепша за лепшом, било је "уклизавања", прецизних пасова, брзих промена места, "гинуло" се за лопту на сваком педљу терена, севале су контре, тако да је публика могла да ужива у распеваној игри девојака са Бањице. Био је то одмор за очи, рај за душу. До краја првог полувремена, уз атрактивну игру Радовки, створено је неколико изгледних прилика, Симићева у 29., Мирчетићева у 31. (директно из корнера погодила стативу, лопта се одбила у гол – аут), Циврићева у 41., Пантовићева у 43. минуту, али су оне остале неискоришћене што због одличних интервенција голманке Милице Петковић, што због мале непрецизности "грађевинарки".

И у наставку утакмице девојке у "небеско - плавој" опреми су наставиле да атрактивним потезима одушевљавају публику. Прво је припретила Танасковићева у 48., потом Миленковићева у 65., Мичићева у 71., Пантовићева у 75. и Танасковићева у 80. минуту, али се и овог пута у неколико наврата истакла голманка Лавица, а мали проценат удараца је завршио тик поред гола. После осамдесет минута константног пресинга ритам утакмице је постепено опао, а за изненађење се потрудила Сања Крумов у 83. минуту, када је искористила пад концентрације "грађевинарки" и поравнала резултат. Међутим, Радовке се нису мириле са ремијем већ су фуриозним нападима настојале да дођу до победе и до ње стигле у другом минуту надокнаде времена. Танасковићеве је пробила по десној страни, а потом се одлучила на ударац, лопта је погодила пречку, одбила се негде око "пеналтика", натрчала је Мирјана Бабић и кроз згуснуту одбрану Лавица пласирала лопту у мрежу за коначних 3:2. Убрзо је и судијска тројка дала знак да је утакмица завршена, тако да је почело шампионско славље "грађевинарки", прво на терену, а потом је настављено у ресторану "Рад".

Уз пригодну закуску, шампионску торту, видео презентацију учинка екипе у сезони, доделу захвалница, игру и песму славље је тајало до касно у ноћ. Шампионке, шампионски!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ФОТО Олга Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони