У утакмици пуној преокрета фудбалерке Рада савладале су одличну екипу Полета приказавши најбољу партију пролећа

ЖФК Рад: Убовић, Миљковић, Мичић (од 77. Дукић), Полић, Пантовић Танасковић (од 90. Ристески), Миленковић (од 84. Милетић), Циврић (од 43. Савић), Мирчетић (од 60. Смиљковић), Симић, Ћорлука

ЖФК Полет: Михајловић, Бањеглав, Аврамовић, Голубовић, Лишчевић, Зиндовић (од 81. Дробњак), Селак, Часар, Говорчин, Илић, Шерко (од 68. Пурда)

У утакмици пуној ритма и преокрета "грађевинарке" су заслужено савладале на свом терену одличну екипу Полета из Сивца и приказале најбољу партију овог пролећа. Пораз у претходном колу у Крагујевцу, после 18 месеци, није се одразио на "грађевинарке", напротив оне су против Полета још чвршће збиле редове, имале игру, вољу, енергију и заблистале оним старим препознатљивим сјајем из јесењег дела првенства када нису знале за препреку. Стрелци за екипу Рада биле су Сузана Танасковић у 3., 48. и 80., Данијела Мирчетић у 45., Ивана Дукић у 84. минуту, док су стрелци за Полет биле Анита Шерко у 10., Јована Зиндовић у 23. и Викторија Часар у 90. минуту сусрета.

Фудбалерке Рада су одлично отвориле утакмицу и већ у трећем минуту дошле до вођства. Ћорлука је дубинском лоптом пронашла Танасковићеву на ивици шеснаестерца, ова се лепо ослободила ривалке, а потом снажним ударцем "поцепала" мрежу немоћне Дајане Михајловић најавивши голеаду. Кратко је трајало славље девојака са Бањице, јер упркос потпуној теренској иницијативи домаћина, гошће из Сивца су у 10. минуту из контре поравнале резултат преко Аните Шерко. После изједначења девојке у "небеско – плавој" спортској опреми су још више додале "гас". Прво је Мирчетићева припретила са дистанце, али се истакла Михајловићева добром интервенцијом. Само минут касније лепа акција у интерпретацији Мичићеве, Миленковићеве и Мирчетићеве, међутим ова последња је упутила недовољно јак ударац, тако да није дошло до промене резутата. Слична акција и у 21. минуту, а у главној улози Пантовићева, Мирчетићева и Циврићева, али акција је завршена ударцем Циврићеве право у руке голманке Полета. У 23. минуту хладан туш на Бањици! И друга контра Полета је уродила плодом. На асистенцију Викторије Часар одлично је одреговала Јована Зиндовић и по други пут приморала Мају Убовић на капитулацију. Резултатски преокрет се није одразио на екипу Дејана Паунковића, напротив, девојке су наставиле са нападима, а теренску надмоћност претвориле су у погодак у 45. минуту. Слободан ударац са неких 20 - ак метара искоса са леве стране извела је Данијела Мирчетић. Био је то више центашут у шеснаестерац него директан ударац на гол, међутим лопта је добила неку чудну путању и уз велику заслугу голманке Михајловићеве завршила у мрежи.

У уводним минутима другог полувремена нова радост за "грађевинарке". Играо се 48. минут, Миленковићева је "пробила" по левој страни онда се одлучила на убацивање на другу стативу, натрчала је голгетерски расположена Сузана Танасковић и спровела лопту у мрежу. У 69. минуту бележимо најлепшу акцију на утакмици у којој је учествовало шест фудбалерки Рада и права је штета што није материјализована, јер би то била акција за уџбенике. У "ситном везу" учествовале су Смиљковићева, Пантовићева, Мичићева, Мирчетићева, Танасковићева и Миленковићева, лопта је ишла из прве од ноге до ноге, ривалке су биле просто збуњене и немоћне, међутим ударац Миленковићеве је завршио тик поред стативе. Само три минута касније Маја Убовић је храбром интервенцијом  зауставила незгодан ударац Јоване Селак и спречила ново изједначење. Минут касније узвратила је Ћорлука, међутим њен ударац је завршио у рукама голманке Полета. Све дилеме око победника ове веома квалитетне фудбалске представе отклонила је Сузана Танасковић у 80. минуту када је "пројектилом" са 25 метара удаљености матирала немоћну Михајловићеву за 4:2. У 83. минуту Миленковићева је у слалому нанизала неколико фудбалерки Полета и када је била у прилици да озбиљније угрози гол противника слабо је шутирала и лопта је завршила у рукама голманке Михајловићеве. Минут касније Миленковићева је слично урадила као и у 48. минуту, само овог пута је упослила Дукићеву која је спровела лопту у мрежу. Тачку на овај сусрет ставила је Викторија Часар из соло акције у 90. минуту. Овај меч ће остати упамћен и по повратку Јоване Милетић на терен после једногодишње паузе због повреде.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ФОТО Олга Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима