Уз титулу „Мис шарма“, „грађевинарке“ освојиле и пето место на турниру.

Фудбалерке Рада освојиле су пето место на 4. Међународном турниру пријатељства у Пљевљима и уједно проглашене за најсимпатичнију екипу турнира. После стартног и убедљивог тријумфа против бугарске екипе Палдин 4:0, „небеско – плаве“ су у другој утакмици против домаћина турнира Брезнице изгубиле са 5:2 што је било довољно за  пролаз у четвртфинале где их је дочекала словеначка Радомља (победник турнира) и савладала са 6:2. „Грађевинарке“ су, иако ослабљене у односу на прошлу годину, одиграле много боље у односу на прошлогодишњи турнир, пружиле снажан отпор ривалима и наговестиле да се на ову екипу може најозбиљније рачунати, јер представља младост И будућност клуба.

Уз мајсторство приказано у игри на „петопарцу“, Радовке су и шармом освојиле симапатије Пљевљака, тако да их је организатор турнира прогласио за најсимпатичнију екипу турнира.

Четврти Међународни турнир пријатељства Пљевља 2017, у организацији ЖФК Брезница, окупио је 12 екипа из: Црне Горе, Румуније, Бугарске, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске, које су се такмичиле у сениорској и кадетској конкуренцији. Турнир је оправдао очекивања и био највећа промоција женског фубала у региону. Два дана у Спортском центру „Ада“ екипе су се бориле за победнички пехар, у сениорској и кадетској конкуренцији, а судећи по приказаном, женски фудбал у земљама, које су имале своје представнике на овом турниру је у експанзији.

На турнуру су из Србије учествовали тимови: Војводине, Напретка, Рада, Земуна и Шумадије, из Хрватске Неретва и Сплит, а из Босне и Херцеговине Емина Мостар, Сарајево и Локомотива Брчко. Из Словеније је учествовало Радомље, из Бугарске Палдин, док је из Румуније учествовала екипа Темишвара.

Победник у сениорској конкуренцији је екипа Радомља из Словеније, која је након бољег извођења пенала у финалу победила Сплит. Треће место освојио је Напредак из Крушевца.

Као награду за фер плеј екипа Неретве из Метковића добила је плакету и поклон за сваког члана екипе од НВО „Да заживи село“. Најсимпатичнија екипа ЖФК Рад од НВО „Бона фиде“ добила је поклон.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

10
окт2018

Тричковић: Узор ми ј...

Млади фудбалер Рада истакао је да му је за брже напредовање у каријери неопходно искуство у сениорск...

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда