Бањица је у четвртак вече била у знаку „небеско – плаве боје“. У ресторану „Рад“, најмлађи члан породице суперлигаша из Црнотравске, женски фудбалски клуб је прославио трећи рођендан. 

Свечаности уприличеној тим поводом присуствовали су чланови руководства клуба, стручни штаб, пријатељи клуба и фудбалерке који су у пријатној атмосфери уживали у пригодном дружењу и закусци, а на крају су то све засладили рођенданском тортом. Лепо је видети породицу на окупу.

ЖРК Рад  - тим за понос! Три године – три ранга више и атмосфера која се ретко виђа на спортским теренима. Мало ко је могао да очекује бајковити успон клуба из треће до Суперлиге за тако кратко време, али „грађевинарке“ су веровале у то и снагом колектива стигле до жељеног циља. Управо због тога Јелени Полић, идејном творцу ЖФК Рад, не силази осмех са лица и коначно се осећа испуњено и задовољно.

„Веома сам срећна, поносна и задовољна, јер смо оставили дубок траг у женском фудбалу. Сваки рођендан прослављамо у вишем рангу такмичења. Почели смо од најнижег ранга, па смо из године у годину подизали летвицу за један степеник више и стигли до елите. Кључ успеха је заједништво. Све се радило постепено, договором, плански и без тензије. У трећој години битисања нисмо блистали са резултатима, међутим убрзо ће доћи сунце,пролеће, лепо време, то је наше време. Заједно ћемо дочекати сунце на нашем старом одредишту, на јужној трибини. Многи су нас рано отписали, а ја им поручујем „грађевинарке“ се никад не предају.“ – поручила је Полићева.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

10
окт2018

Тричковић: Узор ми ј...

Млади фудбалер Рада истакао је да му је за брже напредовање у каријери неопходно искуство у сениорск...

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда