Головима репрезентативке (У – 20) у 23. и 81. минуту Машинац савладао екипу Рада са 2:0.

ЖФК Машинац: Јовић, Стевановић, Мичић (од 59. Николић), Вучковић (од 79. Пејчић), Милојевић, Станковић, Ћирић, Мима Станковић (од 86. Цветановић), Лазаревић, Златановић, Васиљковић.

ЖФК Рад: Миковић, Николић, Бабић, Пантовић, Милетић, Танасковић, Миленковић (од 80. Јовановић), Циврић (од 77. Костић), Мирчетић (од 86. Савковић), Симић, Ћорлука.

У оквиру седмог кола Суперлиге за жене, фудбалерке Машинца савладале су екипу београдског Рада са 2:0. Нишлијке су стигле до треће првенствене победе много теже него што се очекивало. „Грађевинарке“ су пружиле снажан отпор домаћину и одиграле можда и најбољу утакмицу у досадашњем делу јесењег дела шампионата. Жилав отпор девојака са Бањице сломила је Јована Васиљковић головима у 23. и 81. минуту. Дуго је трајало испитивање снага, играло се чврсто, а екипе су чувале стамено свој гол. Прва непажња одбране „грађевинарки“ десила се у 23. минуту, а Јована Васиљковић искористила је кикс и резентним ударцем довела свој тим у вођство од 1:0. После примљеног гола Радовке су се још више отвориле, Машинац је вребао своју прилику из контри, али задња линија „небеско – плавих“ је на време реаговала, тако да до краја првог полувремена није дошло до промене резултата.

Истина, било је неколико прилика на обе стране, Васиљковићева је у 25. минуту снажним ударцем из даљине уздрмала пречку, Александра Лазаревић је добро циљала у 39. минуту, али Миковићева се није дала изненадити. Можда и најбољу прилику да дуплира предност свог тима имала је Мима Станковић у 45. минуту када је неометана из близине промашила гол. Једину прилику Радовке су имале у 41. минуту, међутим ударац Неде Циврић неко од одбрамбених фудбалерки Машинца је на време изблокирао.

У наставку утакмице виђена је такође тврда и борбена утакмица са обе стране. Нишлијке су вребале своју прилику да увећају предност, док су Радовке још организованијом и ангажованијом игром покушавале да поравнају резултат. Међутим, против екипе која у својим редовима има пет репрезентативки и веома респектабилан састав, тешко је било пробити се до гола Маје Јовић. Али, игра Радовки, упркос поразу охрабрује. У другом делу утакмице није било много прилика за голове, изузев покушаја Милице Станковић у 50. минуту, када је из повољне прилике промашила гол и полушансе Васиљковићеве у 75. минуту.

Ипак, Машинац стиже до другог поготка из прекида у 81. минуту. Невена Милојевић је извела корнер са десне стране у шеснестерцу гостујуће екипе, највиша у скоку била је Јована Васиљковић која је главом матирала Миковићеву постигавши свој други погодак на утакмици.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА