Головима репрезентативке (У – 20) у 23. и 81. минуту Машинац савладао екипу Рада са 2:0.

ЖФК Машинац: Јовић, Стевановић, Мичић (од 59. Николић), Вучковић (од 79. Пејчић), Милојевић, Станковић, Ћирић, Мима Станковић (од 86. Цветановић), Лазаревић, Златановић, Васиљковић.

ЖФК Рад: Миковић, Николић, Бабић, Пантовић, Милетић, Танасковић, Миленковић (од 80. Јовановић), Циврић (од 77. Костић), Мирчетић (од 86. Савковић), Симић, Ћорлука.

У оквиру седмог кола Суперлиге за жене, фудбалерке Машинца савладале су екипу београдског Рада са 2:0. Нишлијке су стигле до треће првенствене победе много теже него што се очекивало. „Грађевинарке“ су пружиле снажан отпор домаћину и одиграле можда и најбољу утакмицу у досадашњем делу јесењег дела шампионата. Жилав отпор девојака са Бањице сломила је Јована Васиљковић головима у 23. и 81. минуту. Дуго је трајало испитивање снага, играло се чврсто, а екипе су чувале стамено свој гол. Прва непажња одбране „грађевинарки“ десила се у 23. минуту, а Јована Васиљковић искористила је кикс и резентним ударцем довела свој тим у вођство од 1:0. После примљеног гола Радовке су се још више отвориле, Машинац је вребао своју прилику из контри, али задња линија „небеско – плавих“ је на време реаговала, тако да до краја првог полувремена није дошло до промене резултата.

Истина, било је неколико прилика на обе стране, Васиљковићева је у 25. минуту снажним ударцем из даљине уздрмала пречку, Александра Лазаревић је добро циљала у 39. минуту, али Миковићева се није дала изненадити. Можда и најбољу прилику да дуплира предност свог тима имала је Мима Станковић у 45. минуту када је неометана из близине промашила гол. Једину прилику Радовке су имале у 41. минуту, међутим ударац Неде Циврић неко од одбрамбених фудбалерки Машинца је на време изблокирао.

У наставку утакмице виђена је такође тврда и борбена утакмица са обе стране. Нишлијке су вребале своју прилику да увећају предност, док су Радовке још организованијом и ангажованијом игром покушавале да поравнају резултат. Међутим, против екипе која у својим редовима има пет репрезентативки и веома респектабилан састав, тешко је било пробити се до гола Маје Јовић. Али, игра Радовки, упркос поразу охрабрује. У другом делу утакмице није било много прилика за голове, изузев покушаја Милице Станковић у 50. минуту, када је из повољне прилике промашила гол и полушансе Васиљковићеве у 75. минуту.

Ипак, Машинац стиже до другог поготка из прекида у 81. минуту. Невена Милојевић је извела корнер са десне стране у шеснестерцу гостујуће екипе, највиша у скоку била је Јована Васиљковић која је главом матирала Миковићеву постигавши свој други погодак на утакмици.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

14
nov2018

ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ ВО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ПРОМОВИСАЛИ НОВОГ ШЕФА СТРУЧНОГ ШТАБА 

09
nov2018

БАЊИЦА СЛАВИ ШЕСТ ДЕ...

ПРОТИВ КРУШЕВАЧОГ НАПРЕТКА (СУБОТА, 18 ЧАСОВА), НАЈВЕРНИЈЕ ПРИСТАЛИЦЕ „ГРАЂЕВИНАРА“ ОБЕЋАВАЈУ СПЕКТА...

09
nov2018

Хвала Кизо!

 „ГРАЂЕВИНАРИ“ СПОРАЗУМНО РАСКИНУЛИ САРАДЊУ СА ТРЕНЕРОМ МИЛИНКОВИЋЕМ

26
okt2018

Са оптимизмом на Ниш...

Млади дефанзивац, Никола Тричковић пред дуел са Радничким