Головима Марселе Насименто у 4., 8., 17., 73., 77., 87., Милане Голубовић у 44., Тијане Филиповић у 67., Марије Радојичић из пенала у 82. и Бака Алине у 85. минуту фудбалерке суботичког Спартака убедљиво славиле на Бањици резултатом 10:0 (4:0).

ЖФК Рад: Миковић, Арсић, Ћорлука, Бабић, Николић, Пантовић, Милетић (од 80. Јовановић), Танасковић, Миленковић (од 84. Марковић), Циврић, Симић (од 65. Андрић).

ЖФК Спартак: Костић (од 87. Цетиња), Вајда, Марсела Насименто, Радојичић, Филиповић, Нина Дорин (од 58. Бака Алина), Голубовић, Павловић (од 46. Брадић), Мостарац, Матић, Маренић.

У 6. колу Суперлиге Србије фудбалерке суботичког Спартака оствариле су убедљиву победу од 10:0 над домаћим Радом. Од почетка сусрета „плаве голубице“ су преузеле теренску иницијативу те су до полувремена водиле са 4:0 да би у наставку меча постигле још пола туцета голова. „Грађевинарке“ нису имале решења за екстра расположене Марселу Насименто, Нину Дорин и Марију Радојичић које су биле нерешива енигма, а њима уз раме биле су Тијана Филиповић и Милана Голубовић. Уосталом у тиму актуелног шампиона и најбољег женског колектива у Србији нема слабог места.

Офанзивном игром „плаве голубице“ су брзо стигле до водећег поготка преко тамнопуте Насименто. Нина Дорин је са дистанце погодила пречку, лопта се одбила до усамљене Бразилке којој није било тешко да је из близине проследи у мрежу. Предност Суботичанки удвостручила је маестрална Марсела Насименто у 8. минуту евроголом са 25 метара, када је скинула паучину из угла где се спајају пречка и статива. Ни славни Лав Јашин то не би одбранио из његових најбољих дана. Гол за ТВ шпице! После опипљивог вођства Суботичанке су имале још три изгледне прилике у 10., 11. и 16. минуту, али је Софија Миковић била успешнија од Саре Павловић и Марселе Насименто, док је ударац Тијане Филиповић завршио тик изнад пречке. У 17. минуту феноменална Насименто хет – триком најављује најтежи пораз „грађевинарки“ током постојања клуба. После брзог вођства „небеско – плаве“ се постепено ослобађају притиска, али Софија Миковић је и у том делу меча имала пуне руке посла, јер је у 25., 32., и 35. минуту на маестралан начин зауставила ударце Нине Дорин, Марије Радојичић и Саре Павловић. И таман када се помислило да ће се на одмор отићи са „трицом“ у мрежи Радовки, Милана Голубовић је на асистенцију Марије Радојичић натерала Миковићеву да по четврти пут вади лопту из мреже.

И у наставку утакмице фудбалерке Спартака настављају са офанзивом која у уводном делу није материјализована, што због сјајних одбрана голмана „грађевинарки“ , што због промашаја навалног реда Суботичанки. У 64. минуту бележимо лепу акцију „плавих голубица“ када је Марија Радојичић са дистанце погодила пречку, а на одбијену лопту атрактивно је одреаговала Насименто, при чему је била непрецизна. Три минута касније Спартак стиже до првог гола у наставку меча. „Петарду“ у мрежу Радовки убацила је Тијана Филиповић, а голу је претходила одлична акција Радојичић и Насименто која је при том погодила стативу, а на одбијену лопту натрчала је „десетка“ Суботичанки и спровела је у мрежу. Убрзо најбоља појединка на мечу, бразилски виртуоз Марсела Насименто постиже два гола, први у 73., други у 77. минуту, при чему је овај последњи, заиста, био ефектан. После „седмице“ Радовке су клонуле и физички и психолошки тако да су до краја меча „плаве голубице“ постигле још три гола, Марија Радојичић у 82. из правилно досуђеног пенала, Бака Алина у 85. минуту, а тачку на овај меч ставила је девојка која је и прва начела мрежу Радовки, при чему јој је то био шести погодак на утакмици.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима