Головима Миладиновићеве у 16., Ђорђевићеве у 21. и 46., Крстићеве у 70., Стојановићеве у 81. и Тенкове у 90+1’, Црвена звезда славила на Бањици са 6:0.

Рад: Миковић, Ристески (од 59. Арсић), Ћорлука, Бабић (од 77. Костић), Николић, Пантовић, Милетић (од 75. Младеновић), Танасковић, Савковић, Циврић, Симић.

Црвена звезда: Петковић, Марковић, Крстић (од 72. Барјактаровић), Васовић, Смиљковић, Миладиновић (од 63. Живковић), Малешевић (од 55. Ивошевић), Савановић, Тенков, Ђорђевић, Стојановић.

Фудбалерке Црвене звезде савладале су у гостима Рад са 6:0 у оквиру 5. кола Суперлиге Србије. Победа „црвено – белих“ девојака је сасвим заслужена, мада је могла да буде изражена мањом разликом, јер су „грађевинарке“ наивно из грешака примиле најмање три гола. Радовке су до петнаестог минута успеле да испарирају атацима Црвене звезде, а онда је Јована Миладиновић у 16. минуту из полуволеја неодбрањиво погодила циљ и довела свој тим у вођство. Само пет минута касније нова радост девојака у „црвено – белој“ спортској опреми. Мирела Тенков је убацила лопту у простор, из другог плана натрчала је Катарина Ђорђевић, за тренутак је застала голманка Софија Миковић, а капитен гостујуће екипе то је искористила и спровела лопту у мрежу. „Грађевинарке“ су успоставиле равнотежу на средини терена тако да није било озбиљнијих атака на гол Миковићеве све до 38. минута када је успела да заустави неугодан ударац Миреле Тенков. У 43. минуту бележимо акцију девојака из Љутице Богдана као из школских уџбеника, лепо су комбиновале Малешевићева, Дорђевићева и Тенкова, али је Софија Миковић сјајном интервенцијом зауставила ударац Звездине „деветке“. Минут пре краја првог полувремена Тенкова је на асистенцију Малешевићеве за мало била непрецизна.

И у наставку меча „црвено – беле“ настављају са атацима и већ у 46. минуту после грешке једне од одбрамбених фудбалерки Рада, Катарина Ђорђевић је искористила поклон, постигла свој други погодак, а трећи за своју екипу. Два минута касније Ђорђевићева је покушала са дистанце, лопта је завршила поред стативе. У 50. минуту Савановићева је испробала снагу свог удараца са дистанце, Миковићева је била на висини задатка. Четири минута касније Миковићева се још једном истакла када је зауставила неугодан ударац Ђорђевићеве. Два наредна поготка постигле су Анђела Крстић у 70. и Јована Стојановић у 81. минуту из слободних удараца са 18 метара. У 83. минуту бележимо још једну успешну интервенцију Миковићеве када је укротила ударац Ане Барјактаровић. Тачку на овај меч ставила је Мирела Тенков у првом минуту надокнаде времена.

Радовке у наредном колу дочекују екипу суботичког Спартака.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима