Војводина лакше него што се очекивало савладала Рад са 6:0.

 

ЖФК Рад: Миковић, Ристески (од 66. Јовановић), Ћорлука, Бабић, Николић, Пантовић, Милетић (од 72. Младеновић), Танасковић, Миленковић (од 66. Арсић), Циврић, Симић.

ЖФК Војводина: Ђапић, Дабић, Савић (од 69. Остојић), Белован, Ивановић, Трбојевић, Плавшић (од 72. Вукчевић), Делић (од 69. Пенић), Савановић, Буркет, Малијар.

Фудбалерке Војводине савладале су Рад на Бањици лакше него што се очекивало са 6:0 у четвртом, ванредном колу Суперлиге за жене. Голове за новосађанке постигле су Миљана Ивановић у 14., Ивана Трбојевић у 27. (пенал) и 75., Адријана Делић у 45. и 55. и Николина Плавшић у 52. минуту.

„Грађевинарке“ су у последња два меча играле доста добар фудбал, али против Војводине нису биле на свом нивоу, тако да су новосадске принцезе од почетка меча на Бањици биле бољи тим и тако демонстрирале квалитет и бољу физичку спрему. Наравно, њиховој убедљивој победи, која је више него заслужена, у многоме су допринеле фудбалерке Рада које су у првом полувремену примиле три гола на веома наиван начин, што је одредило даљи ток меча. Код првог поготка у 14. минуту невероватна инфериорност, односно успореност задње линије када су дозволиле да Плавшићева и Ивановићева на малом простору изиграју њих четири и донесу предност свом тиму. Беспотребно је и Мирјана Бабић у 27. минуту руком повукла Жељку Белован у шеснаестерцу Рада, после корнера који је извела Савановићева, тако да је Трбојевићева била сигурна са 11 метара. Невероватно је да Рад има напад, да Пантовићева може да уради са лоптом шта жели, а игра се последњи минут првог полувремена, она бира најгоре решење, греши, губи лопту, а Ивановићева користи поклон и из прве избацује Делићеву која је из контре била прецизна. Два минута пре трећег поготка Ивановићева је била у прилици, али Миковићева је зауставила њен ударац. И то је било све у првих 45 минута, три почетничке грешке фудбалерки Рада и ниједан ударац упућен ка противничком голу.

У наставку утакмице, очигледно физички довољно неспремне и са проблемом кретања без лопте, „грађевинарке“ нису имале снаге да се супроставе најмлађој и најперспективнијој екипи у српском фудбалу. Принцезе су наставиле са атацима тако да је Делићева у 46. и 48. минуту могла да увећа предност своје екипе, али је у првом случају за мало промашила, иако је била сама пред голманком „небеско – плавих“, док је у другом случају Миковићева зауствила њен ударац. Први шут на гол Војводине упутила је Сузана Танасковић у 49. минуту, право у руке голманкеТање Ћапић. Само три минута касније у размаку од три минута (52. и 55.) Плавшићева и Делићева су искористиле порозност одбране Радовки и бациле „петарду“ у мрежу девојака са Бањице. У 67. минуту ударац Ивановићеве зауставила је Софија Миковић. Тачку на овај меч ставила је Ивана Трбојевић у 75. минуту када је из слободног ударца са 25 метара погодила циљ. Три минута пре краја утакмице бележимо и снажан ударац Иване Ћорлуке и изванредну одбрану голманке новосађанки Тање Ђапић.

У наредном петом колу „грађевинарке” очекује мали београдски дерби, у госте им стиже Црвена звезда. Утакмица је на програму у недељу, 1. октобра са почетком у 15 сати и 30 минута. Занимљиво је да се овај меч требао одиграти два дана раније на „Маракани“, али су се управе два клуба, у сагласности са комесаром лиге, договориле да се меч одложи и да Звезда домаћинство замени са гостовањем на Бањици због проблема са терминима.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима