Радовке пружиле одличну партију и на крају морале да се задовоље поделом плена. Гол за Слогу постигла Сандра Ђилас у 61., док је резултат поравнала Сузана Танасковић у 67. минуту.

ЖФК Слога Раднички: Гардијан, Ћаћић, Трујић, Ерац, Јанковић, Шишковић Стоиљковић, Ђилас, Младеновић (од 50. Божовић), Величковић, Кухут.

ЖФК Рад: Миковић, Николић (од 69. Циврић), Ћорлука, Бабић (од 88. Младеновић), Полић, Ристески, Милетић (од 79. Јовановић), Танасковић, Миленковић, Мирчетић, Симић.

Грађевинарке су укњижиле први суперлигашки бод, пошто су одиграле нерешено 1:1 против Слоге у Земуну. Гол за Слогу постигла Сандра Ђилас у 61., док је резултат поравнала Сузана Танасковић у 67. минуту.

На стадиону ФК „Змај“ у Земуну виђен је занимљив и до краја неизвестан дуел две подједнако квалитетне екипе, изврсна утакмица која је обиловала свим оним што фудбал чини интеренсантним. И ако је до 30 минута трајало опипавање пулса противника, ипак је у том периоду игре виђено неколико лепих потеза на обе стране, али без изразитих прилика за гол. Најлепшу акцију и прву озбиљну прилику за постизање гола бележимо у 31. минуту у креацији „небеско – плавих“ девојака. Миленковићева је дугом дијагоналом упослила Танасковићеву која се ослободила својих чувара, а онда као на тацни послужила Мирјану Бабић која је из непосредне близине шутирала тик поред стативе.Само осам минута касније још једна успешна контра Радовки није материјализована. Бабићева је дубинском лоптом упослила Танасковићеву, а ова је пронашла Полићеву која се одлучила на ударац, међутим једна од одбрамбембних фудбалерки Слоге је у последњем тренутку, као из земље изникла и клизећим стартом отклонила опасност испред свог гола.

У 42. минуту Величковићева је из слободног ударца са дистанце прецизно гађала, Софија Миковић је успела да врховима прстију закачи лопту, она је потом погодила пречку и одбила се до усамљене Дијане Младеновић која је из непосредне близине промашила празан гол. У сами смирај првог полувремена Полићева је дубинском лоптом упослила Јовану Милетић која се нашла сама испред голманке Љиљане Гардијан, на тренутак је застала мислећи да је голманка Земунки ближа лопти, међутим није рачунала на њену грешку, Милетићева се поново укључила у акцију, али није успела да крунише изгледну прилику.

И у наставку меча „грађевинарке“ су кренуле агресивно. Већ у 47. минуту колосална шанса за девојке са Бањице. Ивана Ћорлука је као на тацни упослила Сузану Танасковић, ова је утрчала из другог плана и обрела се очи у очи са голманком Земунки, могла је да бира место где ће да пошаље лопту у празну мрежу, одлучила се на шут и промашила. Три минута касније Полићева је прекинула организацију напада Слоге, силовито кренула ка шаеснаестерцу домаћина, потом се одлучила на соло продор и ударац, али Љиљана Гардијан је била на висини задатка. У 52. минуту бележимо још једну добру интервенцију голманке Слоге када је зауставила снажан шут Данијеле Мирчетић из слободног ударца.

И по неписаном фудбалском правилу када се промаше изгледне прилике, следи казна. Сандра Ђилас је у 61. минуту искористила, једну до тада ретких, деконцентрација у одбрани Радовки и просто се ушетала са лоптом у мрежу. Кратко је трајало славље Земунки. Играо се 67. минут, Милетићева је убацила лопту у простор, утрчала је Танасковићева из другог плана и још једном се нашла очи у очи са голманком Гардијан, али овог пута вихорно крило „грађевинарки“, исправила је грешку из 47. минута и маниром расног стрелца поравнала резултат. До краја утакмице било је прилика на обе стране, неизвесности на претек и како се меч ближио крају жеља и једних и других била је да се домогну целог плена, међутим обе одбране су издржале пред налетима фудбалерки задужених за нападачке акције.

Добра игра Радовки и реми у Земуну најбоља су најава 4. ванредног кола када у среду на Бањици гостује екипа Војводине.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Станислава Јовановић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима