Утакмица против Пожаревца, упркос поразу , охрабрује, видљив је напредак у игри, остаје да се отклоне неки ситни детаљи и да „небеско – плаве“ као и некада буду неприкосновене и препознатљиве.

ЖФК Рад: Миковић, Ћорлука, Бабић, Николић, Полић (од 70. Јовановић), Пантовић, Милетић, Танасковић, Миленковић (од 55. Радуловић), Циврић, Мирчетић (од 60. Симић).

ЖФК Пожаревац: Милојевић, Радосављевић (од 46. Виријевић), Теодосијевић, Тешић, Крунић (од 65. Милиновић), Илић, Милошевић, Гангољ (од 46. Илић), Вуковић, Милановић, Тришић.

Фудбалерке Рада доживеле су други узастопни пораз у првенству и након Напретка, боље од „небеско – плавих“ биле су фудбалерке Пожаревца које су славиле на Бањици са 5:3.

Без обзира на резултат и пораз, утакмица је одиграна коректно за разлику од меча са Крушевљанкама. Девојке су се бориле и сигурно су оставиле срце на терену и да су којим случајем победиле или одиграле нерешено не би било незаслужено. Била је то добра партија „грађевинарки“ посебно у другом полувремену и најава да ова екипа може доста, само да скупи снаге и отклони ситне недостатке. Јер ако су из дуела са Напретком извукле доста поука и отклониле бројне недостатке за кратко време, могу и из овога меча, а односи се пре свега на игру из прекида, јер су чак четири поготка Пожаревљанке постигле управо из тог сегмента игре.

Прве су припретиле Пожаревљанке у 4. минуту када је Тришићева добро шутирала, после асистенције корпулентне Крунићеве, али се истакла одличном интервенцијом голманка Софија Миковић. Само четири минута касније шок на Бањици. После корнера који је извела Тришићева, капитен екипе Марија Вуковић је елегантно главом довела свој тим у вођство. Узвратиле су „грађевинарке“ контром у 14. минуту чији су иницијатори биле Миленковићева и Танасковићева, али њихову намеру је на време разоткрила Сандра Милојевић. У 17. минуту Марија Вуковић дуплира предност свог тима, али из ситуације која је мирисала на дубоку офсајд позицију, међутим судије су јој прогледале „кроз прсте“ и верујемо да се не ради о намери већ о превиду, јер и судије имају право на грешку. Тај гол није поколебао „грађевинарке“ које су силовито кренуле ка голу Пожаревљанки и већ у 23. минуту то им се исплатило. Мирчетићева је извела слободан ударац са неких 30 – ак метара удаљености од гола Сандре Милојевић, неко од њених саиграчица из одбране је неспретно реаговао и спровео лопту у сопствену мрежу, тако да је, ипак, гол приписан креатору игре „грађевинарки“.

Могле су Радовке до поравнања у 26. минуту, али се истакла Сандра Милојевић. Акцију је започела „турбо – Су“ која се попут шила пробила по десној страни, а онда упутила идеалан центаршут ка Јелени Миленковић која је несебично, повратном лоптом, упослила Данијелу Мирчетић, уследио је снажан пројектил, али голманка Пожаревљанки је пантерским скоком успела да сачува своју мрежу. У јеку теренске иницијативе Радовки, опет нешто већ виђено. Играо се 33. минут, Андријана Тришић, специјалиста за извођење казнених удараца, још једном је одлично извела ударац из угла, а висока и корпулентна Марија Крунић је главом спровела лопту у мрежу за 1:3. Само пет минута касније на 1:4 повисила је Марија Вуковић из пенала којем је претходила неопрезна игра руком у свом казненом простору једне од дефанзивки Рада. Тачку на прво полувреме ставила је искусна и понајбоља у редовима Пожаревца, капитен Марија Вуковић у 38. минуту на асистенцију Виолете Илић.

У наставку утакмице „грађевинарке“ су кренула на све или ништа и мало је недостајало да дођу до позитивног резултата. Ипак прву прилику је пропустила Крунићева у 55. минуту када је из непосредне близине промашила празан гол. До краја меча на терену је постојао само један тим - Рад. Плеле су „грађевинарке“ мрежу око гола Пожаревљанки које су се, видљиво је било, прилично истрошиле и то им се већ исплатило у 70. минуту. На дубинску лопту упућену од стране Иване Ћорлуке натрчала је Сузана Танасковић и када је била у прилици да смањи резултат срушена је у шеснаестерцу гошћи, а судија Александра Живановић је без двоумљења показала на „креч“. Одговорност је преузела Мирјана Бабић, међутим њен ударац са 11 метара зауставила је Милојевићева одбивши лопту у поље, лопта је поново стигла до борбене и популарне „Видићеве“ (Бабић) која је из другог покушаја послала лопту у мрежу. Овај погодак је додатно раширио крила „небеско – плавих“, кренуле су у општу офанзиву , да би у 75. минуту ефектним потезом Радуловићева смањила на 3:5. До краја меча Радовке су нападале, Пожаревљанке се успешно браниле и до промене резултата није дошло.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици