Ревија контри и јефтиних голова.

Рад: Миковић, Николић, Бабић, Полић, Пантовић (од 46. Арсић), Танасковић, Миленковић, Циврић, Мирчетић (од 57. Ристески), Радуловић (од 70. Костић), Ћорлука.

Напредак: Петровић, Думановић, Караџић, Живковић (од 46. Пољаковић), Јосић, Кричак, Лисинац (од 66. Поповић), Петронијевић, Сретеновић, Раичевић, Вучићевић.

На суперлигашкој премијери на Бањици фудбалерке Рада изгубиле су од крушевачког Напретка са 0:7. Голове за гошће постигле су Ћорлука у 11. (аутогол), Лисинац у 12., Раичевић у 13., Петронијевић у 54., 75. и 90. и Караџић у 63. минуту.

Грађевинарке су у меч ушле бојажљиво, са страхом од резултата на дебију на суперлигашкој сцени (јер је овај тим навикао на победе у нижем рангу такмичења), са великим респектом према „чарапанкама“, са евидентном неуиграношћу (видело се ко тренира, а ко не) и на крају са лошом комуникацијом која је била очигледна на овој утакмици. Приметно је да екипи фали такмичарског искуства на вишем нивоу, јер су сопственим грешкама омогућиле противнику да убедљиво тријумфује, а да при томе није много показао.

Не знамо чему страх од коначног резултата утакмице, јер у спорту се губи и добија. Пораз мање боли уколико се екипа бори, изгара на терену, даје последњи атом снаге, а то „грађевинарке“ на првој утакмици у елитном рангу нису показале, част појединим фудбалеркама. Због чега толики репект према екипи из Крушевца када ништа посебно није приказала? Екипа скромних могућности у којој праве разлику фудбалерка са бројем 7 (Јелена Кричак) и са бројем 11 (Сузана Петронијевић). Лоша комуникација фудбалерки домаћег тима која је била очигледна у дуелу са Крушевљанкама, резултирала је са аутоголом домаће фудбалерке и шест потпуно идентичних примљених голова. Сва игра Напретка сводила се на контре Кричакове и Петронијевићеве које су веште у дуелима један на један, а онда дијагоналом упошљавају фудбалерке које утрчавају из другог плана и излазе саме пред голмана противничком тима, при чему је Петронијевићева успешна и као голгетер. Радовке нису имале адекватан одговор на малтене репризиране поготке, што је резултат неискуства и неуиграности.

Све ово је било видљиво у првих 15. минута игре када је Напредак за три минута решио огроман део посла уз обилату помоћ Радовки. Прво је у 11. минуту после корнера који је извела Петронијевићева, Ивана Ћорлука неопрезно реаговала закачивши лоту главом променивши јој смер и пославши је у сопствену мрежу. Онда за два минута (12. и 13. Лисинац и Раичевић) два гола на већ описан начин из контре један на један, где адекватно није била заштићена задња линија. На првој паузи за освежење (25. минут) тренер „грађевинарки“ Небојша Петровић је предочио грешке девојкама којима је указао поверење, ротирао је нека места у тиму и то се показало врло ефикасним. До краја првог полувремена није било грешака као до 15. минута и играло се коректно. У наставку утакмице стара прича, опет контре и јефтини голови. У листу стрелаца уписале су се Петронијевићева у 54., 75., и 90. и Караџићева у 63 минуту. У наредним данима кроз рад на тренинзима мора све добро да се „нашпанује“, подмаже, јер Суперлига не прашта грешке као против Напретка.

 
ФОТО ГАЛЕРИЈА
 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици