Сузана Танасковић оптимиста пред утакмицу са Чарапанкама.

Фудбалерке Рада, новајлије у лиги, прву суперлигашку сезону отварају пред својим навијачима, а противник је екипа крушевачког Напретка, коју девојке са Бањице респектују, али се надају да ће пружити снажан отпор реномираном противнику. Утакмица је на програму у суботу, 02. септембра са почетком у 15 часова. Иначе, првенство у Суперлиги за жене је требало да почне минулог викенда утакмицама првог кола када је на Бањици требала да гостује екипа Пожаревца, међутим ФСС је преиначио одлуку, па првенствена трка стартује утакмицама другог кола.

Суперлига је веома озбиљно такмичење са доста добрих клубова знају то у табору „небеско – плавих“ грација тако да су им и амбиције у овом рангу скромне, али скромне су биле и када је осниван клуб, па су стигле до фудбалске елите. Клуб је основан из љубави према спорту, а у ситуацији када ставите спорт испред интереса, све је могуће.

У новом друштву „грађевинарке“ се искључиво ослањају на старе и проверене снаге које су и пронеле славу клуба са Бањице, а то су: Јелена Полић, Сузана Танасковић, Ивана Ћорлука, Мирјана Бабић, Данијела Мирчетић, Драгана Пантовић, Софија Миковић, Јелена Јованов, Неда Циврић, Ема Симић, Александра Арсић и Јована Милетић. Стручни штаб на челу са Небојшом Петровићем и његовим помоћником Србиславом Ердељаном прикључио је првом тиму и најперспективније фудбалерке из омладинске школе. Клуб су напустиле Милица Смиљковић, Уна Миљковић и Невена Мичић.

Једна од главних адута у тиму тренера Небојше Петровића, Сузана Танасковић обећава храбру и борбену игру на премијери у новом друштву против крушевачког Напретка.

„Не заваравамо се тиме што нам у госте долази екипа која је минуле сезоне заузела претпоследње место на табели, јер се ради о квалитетном ривалу са дугом традицијом. Очекује нас веома тешка утакмица где ћемо покушати да се надигравамо са Крушевљанкама и да храбром и борбеном игром стигнемо до повољног резултата“ – јасна је Танасковићева.

О амбицијама у суперлигашком друштву вихорно крило „небеско – плавих" девојака каже:

„Наш превасходни циљ је опстанак у лиги. Првенство није ни почело, а неки од ривала су нас већ отписали и већ нас виде у нижем рангу. Ако нас сматрају аутсајдерима, то нам је само додатни мотив. Ми смо као права породица, много смо срећне што смо и до сада показале. Не размишљамо о ривалима већ препуштамо да они размишљају о нама“ - закључила је Сузана Танасковић.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
јун2018

Једанаест Радових би...

"Грађевинари" промовисали нове наде

15
јун2018

Распоред утакмица се...

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови обављен је жреб за сезону 2018/2019

13
јун2018

Милинковић окупио &q...

Бањички суперлигаш стартовао са припремама

31
мај2018

Киза Милинковић води...

Искусни стручњак наставља своју мисију на Бањици