ИНТЕРВЈУ: Борко Веселиновић

"Ово је једна велика школа за све нас, посебно за младе фудбалере, да у будућности не смемо дозволити да се о судбини клуба одлучује у последњем тренутку" – истакао је Веселиновић.

Фудбалери Рада остварили су важну победу у борби за опстанак, јер су минималним резултатом славили на Бањици против Металца из Горњег Милановца. Стрелац јединог поготка, и уједно најбољи појединац на утакмици, којим је Рад обезбедио опстанак био је Борко Веслиновић. У интервју за клупски сајт искусни нападач истакао је да је његов тим показао карактер када је било најпотребније и уједно открио узроке лоших игара фудбалера Рада у плеј – ауту.

Да ли су ти се слегли утисци после утакмице са Металцем и како исту оцењујеш?
- Утиске полако сређујем, али најбитније је да смо освојили веома важна три бода и обезбедили опстанак. Била је то веома тешка утакмица, пре свега на психолошком плану, јер је обема екипама "горело под ногама". Имали смо доста шанси, постигли само један гол и искрено морам да признам да сам се мало прибојавао да нас Металац не казни за неискоришћене шансе. Срећом, није. Заслужили смо опстанак у елити, показали карактер када је било најпотребније и због тога сам пресрећан.

Шта је по твом мишљењу одлучило победника?
- Снага колектива и наша добра игра, посебно у првом полувремену, мада смо и у другом полувремену имали изгледних прилика. Требали смо да постигнемо још неки гол, али…Можда је овако и слађе. После сваког неуспеха у плеј - ауту постајала је нада да ће у наредном мечу бити боље. Међутим, дошао је и тај дан када против Металца нисте имали право на грешку већ је требало да одлучите о својој судбину у 90 минута утакмице на Бањици.

Колико је било тешко, пре свега на психолошком плану, ући у ову утакмицу?
- Много тешко. Ово је била утакмица живота. Или јеси, или ниси. Након доста проблема од самог почетка плеј – аута, ипак, кад је било најпотребније показли смо праву снагу, показали колико стварно вредимо. Ово је можда и твоја најбоља партија у сезони.

Шта се то десило да Борко заблиста, баш када је било најпотребније?
- Не бих ја ту посебно истицао себе. Сви смо пружили добру партију и ово је победа свих нас. Задовољан сам што сам постигао гол и пресрећан што је он одлучио победника. Мада смо могли постићи још неки погодак.

Да ли си имао предосећај да ћеш управо ти бити тај играч који ће одлучити победника и обезбедити свом тиму опстанак?
- Нисам уопште размишљао у том правцу, искључиво сам размишљао о нашој победи и опстанку у лиги.

Како тумачиш то што је, малтене, исти састав у плеј ауту бележио лоше резултате, да би у дуелу са Металцем показао праву снагу?
- Мислим да смо се мало опустили, а то себи нисмо смели дозволити. Али најбитније је да смо се дигли кад је било најпотребније.

На почетку плеј - аута Рад је после прелиминарне фазе и поделе бодова заузео 11 позицију на табели са 18 бодова, осам и девет више у односу на "фењераше", уз то сте имали и повољан распоред, четири меча код куће против директних ривала у борби за опстанак. Нико није очекивао да ћете доћи у такву ситуацију да се борите за голи суперлигашки живот. Шта се то догодило и да ли сте ви играчи међусобно разговарали и где сте тражили узрок лоших резултата?
- Целу сезону смо играли добро и ово није смело да нам догоди у плеј – ауту. Имали смо добру бодовну предност и добар распоред, и сви смо већ тада мислили да смо обезбедили опстанак. Међутим, ушли смо у проблем. У екипу се увукла опуштена атмосфера. Покушавали смо кроз разговоре да се издигнемо изнад ситуације, дизали једни друге, али криза је узимала свој данак. Морали смо да освојимо више бодова на домаћем терену. И онда је дошао тренутак истине. Да ли смо за елиту или не? На сву срећу били смо прави када је било најпотребније. Показали смо против Металца да можемо да одиграмо најбоље када је најважније и да изборимо опстанак у лиги. Али ово је једна велика школа за све нас, посебно за младе фудбалере, да у будућности не смемо дозволити да се овакве ствари дешавају.

Које су по теби објективне могућности тренутног састава еипе Рада?
- Екипа поседује квалитет и реално нам је било место међу 10 најбољих у лиги. Али, десило се шта се десило, на сву срећу завршило се хепиендом, али морамо извући одређене поуке из свега овога, јер сам већ рекао да је ово једна велика школа за све нас.

У недељу фудбалери Рада у последњем колу гостују на Бановом брду екипи Чукаричког. Која су твоја очекивања?
- Растерећено идемо на Брдо да играмо фудбал, да одиграмо за нашу душу и да освојимо бодове.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони