Петровић и Вицо пред утакмицу са екипом из Горњег Милановца

У претпоследњем, ванредном 36. колу Суперлиге Србије фудбалери Рада на свом терену дочекују екипу Металца из Горњег Милановца. Утакмица је на програму у среду, 17. маја са почетком у 17 сати.

ПОБЕДА је једина реч која код фудбалера Рада долази у обзир као исход једног од дербија зачеља. Рачуница је једноставна. „Грађевинарима“ су на Бањици потребна три бода како би остали у трци за опстанак у лиги, док би сваки други исход био раван катастрофи за домаћи тим.

Биће то меч истине, сусрет љутих ривала, битка за опстанак. Онај ко изгуби нема чему да се нада у елити. Карте су отворене, ривали знају све једни о другима, а суштина успеха се врти око тога ко ће бити одважнији, храбрији и психолошки јачи, јер се у том грму крије победничка шифра вредна опстанка у лиги. Цела сезона Рада стаје у деведесет минута. Или јеси, или ниси?

Две екипе су се већ састајале два пута, на Бањици је меч завршен ремијем 1:1, док су „грађевинари“ славили у Горњем Милановцу са 2:1.

Уочи претпоследњег кола у Суперлиги Србије Рад заузима тринаесто место са 19 освојених бодова, док је Металац лоциран место испод са бодом заостатка.

Шеф стручног штаба Небојша Петровић и дефанзивац Стефан Вицо истакли су на конференцији за медије да је предстојећа утакмица против Металца од велике важности за клуб из Црнотравске улице и уједно су изразили уверење да ће њхов тим успети да победи и тако обезбеди опстанак у Суперлиги Србије.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
fcradbgd@gmail.com
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812
fcradbgd@gmail.com

Најновије

28
јун2017

Преко ноћи се не пос...

„Одговорност голмана је велика. Ако жели да успе, голман мора да буде стрпљив, да много ради, да сач...

27
јун2017

Синдикат професионал...

„Грађевинаре“ у среду од 18 часова и 30 минута очекује прва провера на Златибору.

26
јун2017

Привилегија је сарађ...

„Свима нама који смо близу шефа је пре свега велика част што радимо са њим. То је зато што он конста...

26
јун2017

Небеско - плави одра...

Фудбалери Рада су током сат и по времена трчали, одрађивали вежбе, радили са лоптом и на крају заврш...