Петровић и Вицо пред утакмицу са екипом из Горњег Милановца

У претпоследњем, ванредном 36. колу Суперлиге Србије фудбалери Рада на свом терену дочекују екипу Металца из Горњег Милановца. Утакмица је на програму у среду, 17. маја са почетком у 17 сати.

ПОБЕДА је једина реч која код фудбалера Рада долази у обзир као исход једног од дербија зачеља. Рачуница је једноставна. „Грађевинарима“ су на Бањици потребна три бода како би остали у трци за опстанак у лиги, док би сваки други исход био раван катастрофи за домаћи тим.

Биће то меч истине, сусрет љутих ривала, битка за опстанак. Онај ко изгуби нема чему да се нада у елити. Карте су отворене, ривали знају све једни о другима, а суштина успеха се врти око тога ко ће бити одважнији, храбрији и психолошки јачи, јер се у том грму крије победничка шифра вредна опстанка у лиги. Цела сезона Рада стаје у деведесет минута. Или јеси, или ниси?

Две екипе су се већ састајале два пута, на Бањици је меч завршен ремијем 1:1, док су „грађевинари“ славили у Горњем Милановцу са 2:1.

Уочи претпоследњег кола у Суперлиги Србије Рад заузима тринаесто место са 19 освојених бодова, док је Металац лоциран место испод са бодом заостатка.

Шеф стручног штаба Небојша Петровић и дефанзивац Стефан Вицо истакли су на конференцији за медије да је предстојећа утакмица против Металца од велике важности за клуб из Црнотравске улице и уједно су изразили уверење да ће њхов тим успети да победи и тако обезбеди опстанак у Суперлиги Србије.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
[email protected]
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812
[email protected]

Најновије

23
мај2017

Турнир "Деда Мл...

Фк Рад и Омладинска школа организоваће 9. по реду меморијални турнир „Деда Млађа Митровић“ у знак се...

23
мај2017

Грађевинари отишли н...

Прозивка заказана за средину јуна. Прва фаза припрема на Бањици, друга фаза на Златибору или у Слове...

22
мај2017

Победа омладинаца у...

28. коло Омладинске лиге Србије Фк Јагодина - ФК РАД 3:5 (1:4)

20
мај2017

На "Брду"...

Николић и Филиповић пред утакмицу са Чукаричким