Млади дефанзивац има огроман потенцијал, велико срце и важно је да сачува хладну главу

Лука Петровић, дебитовао је у Новом Пазару за први тим Рада. Овај млади фудбалер (19) је ушао у игру у 75. минуту и испунио део остварења дечачког сна.

Реч је о момку који је прошао омладинску школу „грађевинара“ и пред којим је лепа будућност, дечко који много обећава. Има огроман потенцијал, велику срце и важно је да сачува хладну хлаву. Брз је, хитар, покретљив. Игра на позицији левог бека, левог крила, зна да буде и агресиван, чврст у дефанзиви. Не либи се да помогне у нападачким акцијама, да одигра дупли пас, има одличан центаршут и снажан ударац. Изданак наше школе имао је кратку прилику да се у Новом Пазару представи на великој сцени. Нема сумње да ће ово бити велики подстицај за његов даљи фудбалски развој и надамо се да ће бити стуб одбране нашег тима.

Млади играч грађевинара са помешаним осећањима гледа на свој деби у Новом Пазару.

Деби за Рад био је велика ствар за мене. Испуњење давнашње жеље да наступим за први тим. За мене је Рад, пре свега, љубав, радост, величина у сваком смислу речи. Огромна привилегија. Жеља сваког спортисте који сања успешну каријеру. Срећан сам због мог првог наступа за први тим, али остаје жал што смо на мом дебију изгубили утакмицу, јер сам то све замишљао другачије. Било је тешко издржати са два играча мање на терену и стићи разлику противника. Али, у фудбалу се губи и добија“  – истиче Лука Петровић.

Иза дебитанта на суперлигашкој сцени је и Лига шампиона младих тимова које се са радошћу присећа.

Имали смо квалитетан састав и жао ми је што смо испали у другом колу, а могли смо више... Нисмо били миљеници фортуне. Ипак, то је једно лепо искуство за моју генерацију и мене.“

О плановима млади дефанзивац каже:

Желим пре свега да будем здрав и да у континуитету радим пуном паром. Наравно да желим да добијем што више шанси како бих исказао свој квалитет и наметнуо се стручном штабу, којем сам захвалан што ми је дао прилику да упишем свој први наступ за први тим“ – закључио је Петровић.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

17
мај2018

Сачувати елитни стат...

"Грађевинари" пред одлучујући меч против Јавора

13
мај2018

Да се барјак Рада уз...

Горњоварошани последњи ривал на Бањици у актуелној сезони