ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић (36. Сумаила), Дегенек, Бабић, Гобељић - Јовичић (74. Чаушић), Крстичић - Срнић (62. Кафу), Ебисилио, Симић - Боаћи.

РАД: Марковић - Вицо, Перендија, Шипчић, Тричковић - Баиновић (69. Буснић), Петровић - Живковић (64. Трифуновић), Маринковић, Младеновић (79. Илић) - Михајловић

На последњем испиту пред пут у Енглеску где ће снаге одмерити  на Енфилду са Ливерпулом у оквиру ЛШ, фудбалери  Црвене звезде савладали су на свом терену екипу Рада са 3:1. Голове за црвено – беле постигли су Боаћи у 39 и 57, и Гобељић у 45 минуту, док је почасни погодак за грађевинаре постигао Маринковић у 78 минуту.

У не претерано узбудљивом првом делу утакмице Црвена звезда је сломила жилав отпор грађевинара  у самом финишу првог полувремена.  Припретили су црвено – бели у 10 минуту. Боаћи се убацио из другог плана после центаршута Стојковића који је несебично послао лопту Гобељићу, али је штопер Рада, Шипчић одлично интервенисао и отклонио опсност по свој гол.

Узвратио је Младеновић, два   минута касније, али  је све  завршено на покушају. У 14 минуту Боаћи и Ебисилио су измењали дупли да би се овај други одлучио на ударац из даљине, међутим Марковић је успешно сачувао своју мрежу.

Десет минута касније севнула је контра грађевинара, Младеновић је после продора по левој страни циљао супротан угао, али  је Борјан  одлично интервенисао.

Црвена звезда је повела у 39 минуту и тиме сломила жилав отпор момака у небеско – плавој спортској униформи. После центаршута Ебисилија, Ричмонд Боаћи је сјајно захватио лопту главом  и са седам метара матирао Марковића.

И непосредно пред сам одлазак на одмор црвено – бели су дуплирали предност. После центаршута  штопера Милоша Дегенека, са десне стране, Марко Гобељић се убацио из другог плана и закуцао лопту у празну мрежу.

У наставку меча црвено – бели су наставили са атацима. У 54 минуту  центаршут Гобељића ,са леве стране, ишао је у саме рашље, али је Марковић у последњи час избацио лопту у корнер.. Минут касније Симић је са 35 минута снажно шутирао, међутим лопта је завршила у рукама голмана Марковића.

У 57 минуту Звезда увећава капитал из првог полувремена. Срнић је на левој страни пронашао Боаћија, он је кренуо ка голу, био бржи од пратиоца и када је био близу гола ривала послао је лопту по земљи поред немоћног Марковића.

Могао је Рад у 72 минуту до почасног поготка, међутим срећа је била наклоњена црвено – белима. После корнера, Перендија је главом пребацио лопту на другу стативу, уклизао је Михајловић, али није успео да  са три метра убаци лопту у мрежу. Оно што није  успео Михајловић, успео је Маринковић шест минута касније када је центарфор грађевинара , овог пута био у улози асистента, па је убацио лопту у простор за Маринковића који је обишао Борјана и послао лопту у празну мрежу.

У последњих 15- так минута, рачунајући и надокнаду времена, ритам је спласнуо, да би у последња два минута регуларног дела  меча Звезда два пута озбиљно припретила, али оба пута је Марковић изашао као победник, прво после Чаушићевог ударца из волеја, потом после Бабићевог снажног ударца главом из казненог простора.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА