Стрелац: Шипчић у 90. минуту за Рад. Стадион Радника у Сурдулици. Гледалаца : Близу 1.000. Главни судија: Новак Симовић. Жути картони: Ратковић (Динамо) и Михајловић, Младеновић и Баиновић (Рад).

ДИНАМО (В): Ђурић, Окомаун ( 38.Ђуриришић), Стевановић, Вукајловић, Ђокић (53.Сићовић), Ратковић (63.Дмитров), Стојковић, Радивојевић, М. Стевановић, Павишић, Лалатовић.

РАД: Марковић, Касалица (80. Живковић), Младеновић  (65. Петровић), Лутовац, Шипчић, Вицо, Игњатијевић, Баиновић, Михајловић, Перендија, Маринковић (76.Веселиновић).

Изабраници Зорана Милинковића су тријумфално завршили своју фудбалску мисију на Југу Србије. Прижељкивали су “грађевинари” максималан учинак пре меча у Сурдулици, али су до победе стигли тек у финишу времена.

У првом темпу, Рад је показао виши ниво фудбалског знања у свим сегментима игре од Динама из Врања. 

Већ у трећем минуте је Лутовац креирао акцију Београђана, а Вицо сјајно проналази Маринковића који шутира ван оквира гола Вреањанаца.

У 7.минуту, Александар Лутовац има “зицер ситуацију”, али голман Ђурић неутралише шансу капитена Рада.

До полувремена је се резултат није мењао.

У наставку, најбољу шансу за предност домаћин је имао у 62.минуту. Лазар Ђокић и  Лука Ратковић су два пута у истом нападу били “очи у очи” са голманом Рада, али је Душан Марковић показао висок ниво форме И потенцијал да израста у голмана највишег професионалног нивоа!

У 70.минуту виђен је и покушај главом Лутовца, али без резултатске промене.

Четири минута касније, Ненад Маринковић се лако ослобобио својих чувара, фуриозно ушао у шеснаестерац домаћина, али је снажан ударац поново одбранио голман Динама-Урош Ђокић.

Када су сви на стадиону очекивали нерешен епилог на крају сусрета, изабраници Зорана Милинковића су максимално сконцентрисано одиграли до краја и то им се вратило у надокнади времена.После корнера са десна стране, Стефан Михајловић је вратио повратну лопту ка “петерцу” тима из Врања, а Никола Шипчић погађа небрањени део гола новог суперлигаша за велику радост  навијача Рада који су током читавог меча давали несебичну подршку својим љубимцима.  

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ