По угледу на реномиране фудбалске академије широм Европе, бањички суперлигаш је идеју своје Омладинске школе имплементирао на подручју Барајева, омогућивши деци из тог локалитета квалитетне услове тренинга и пуну логистику под амблемом клуба из Црнотравске улице. Званично четрнаеста јуниорска фудбалска школа у Европи тако прави нови искорак селектирајући децу и нешто удаљенију од централних зона српске престонице.

Најзаслужнији за реализацију читавог пројекта су тренер голмана – Бојан Петровић, Игор Марковић који се као тренер већ отиснуо пут азијског  континента и “алфа и омега” и неко ко је уз децу и на терену и ван њега – Филип Томашевић.

- Највећу експанзију и омасовљење смо доживелу у седмогодишњем периоду од 2005. до 2012.године. Данас под официјалним грбом Рада већ три године, тренира близу 100 дечака, а оне најталентованије попут голмана Илије Нешића преусмеравамо даље на додатно фудбалско усавршавање у фудбалски клиуб “Рад”. Са поносом могу да истакнем да имамо већ 4 момка  који су у званичној конкуренцији “грађевинара” у селекцији тренера Николе Маркића. Редовни смо учесници традиционалног турнира “Деда Млађа Митровић” и “Фаир Плаy лиге” коју огранизује ФСБ. Велику захвалност дугујемо “Петрол Пумпама” које су препознале искрену жељу да на прави начин деци на овим просторима омогућимо квалитетан тренажни процес, али и да подржимо њихов социјални развој и усадимо им здрав начин живота. Имамо пуну подршку Управе клуба са Бањице, као и директора Омладинске школе “грађевинара”, Жељка Мијовића и желимо да још више растемо и будемо препознатљиви на много ширем подручју од нашег локалитета – рекао тренер фудбалске Школе Рада на простору Барајева, Филип Томашевић.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ