Пријатељска утакмица - Звездара - Рад 1:2

Звездара повела голом Кнежевића у 45 минуту, Трифуновић поравнао резултат у 54, а тачку на коначан резултат ставио  дебитант Јовановић два минута пре краја утакмице.  Грађевинари уз два постигнута гола три пута погодили стативу.

Звездара: Костић, Кнежевић, Чворовић, Андрејић, Милићевић, Црнадак, Букумировић, Вељковић, Нишавић, Ђорђевић, Танацковић

Играли су још: Јанковић, Миливојевић, Дашић, Лукић, Илић, Јевремовић, Манасијевић, Анђелковић

Рад: М Трифуновић, М Марковић, Тановић, Љубинковић, Тричковић, Ризнић ( од 23 Б. Веселиновић), Стојановић, Буснић, Трифуновић, Јовић, Живковић

Играли су још: Петровић, Јовановић и Стевановић

Још једна у низу пријатељских утакмица у паузи између два првенствена кола. Српсколигаш Звездара је угостила екипу бањичког суперлигаша и после преокрета доживела пораз ( 1:2). Повела је Звездара у 45 минуту, Трфиуновић је поравнао резултат у 54, а тачку на овај меч ставио је Јовановић у 88 минуту.  И овог пута тренер грађевинара Киза Милинковић је указао поверење играчима са мањом минутажом.

Почело је приликама домаћина преко Ђорђевића у 9 и 11 минуту, при чему је нападач Звездаре први пут шутирао поред гола, а други пут његов ударац је завршио у рукама голмана Трифуновића. Узвратио је Рад у 14 минуту када је на центаршут Живковић, Буснић шутирао главом, међутим неко од одбрамбених играча Звездаре је закачио лопту и избацио је у корнер. Три минута касније Трифуновић је силовито шутирао са дистанце, голман Костић је из два покушаја успео да укроти лопту.  У 23 минуту због повреде скочног зглоба Ризнић је морао да напусти терен, а његово место заузео је искусни Борко Веселиновић који је унео живост у игру, повезао растргану игру „резервиста“, тако да је последњих 15 минута протекло у доминацији небеско – плавих. Трифуновић је на истеку 30 минута директно из корнера погодио стативу, на одбијену лопту натрчао је Живковић и шутирао изнад гола. Минут касније Живковић је на десној страни упослио Стојановића који је повратном лоптом упослио Веселиновића, уследио је ударац и лопта је завршила преко гола.  Узвратила је Звездара у 37 минуту, Ђорђевић је започео контру, потом одложио лопту за Црнадака, уследио је шут и лопта је завршила у рукама голмана Трифуновића.

У 41  минуту још једна од лепих акција у интерпретацији Живковића, Веселиновића, Марковића и Јовића, међутим млади центарор небеско – плавих је исувише компликоваи и лепа прилика је отишла у неповрат.. Минут пре краја првог полувремена контру Звездаре је започео Ђорђевић који је упослио Нишавића, овај  је одложио лопту за Танасковића, уследио је снажан шут и добра одбрана голмана Трифуновића. И непосредно пред последњи звиждук судије који означава одлазак на одмор Звездара је повела голом Кнежевића.  Акција је кренула из корнера, нападачки ред момака са Булбудера изменио је 3-4 паса, Кнежевић се добро отворио, лепо примио лопту и сместио је у небрањени део мреже.

У полувремену меча тренер Милинковић је упутио критике својим момцима на рачун безидејне игре током већег дела првог полувремена, па је критика уродила плодом.

У наставку меча игра грађевинара је била много организованија, течнија и већ у 46 минуту Живковић је са десне стране са ивице шеснаестерца погодио пречку, а одбијена лопта  је завршила у рукама изненађеног голмана Костића. Осам минута касније, после корнера који је извео Живковић, Трифуновић се нашао на првој стативи на ивици петерца и трзајем главом спровео лопту у мрежу.

 У 56 минуту Јовић је могао да донесе предност свом тиму, међутим лоше је шутирао и лопта је била лак плен голмана Звездаре. У 67 минуту лопта је по трећи пут погодила стативу, а срећа није била на страни центарфора Јовића. Дванаест минута касније Трифуновић је све одлично урадио изузев завршног удараца. Два минута пре краја меча грађевинари су стигли до победе, а да куриозитет буде већи победоносни погодак креирали су клинци из омладинске школе који су по први пут обукли дрес првотимца уз помоћ нешто искуснијег Марка Стојановића. Млађани Стевановић (дебитант), је лепо упослио Стојановића, овај је проследио лопту на другу стативу, утрчао је Јовановић, други дебитант, и затресао мрежу за коначних, 1:2.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА