Спортски директор Рада, Зоран Чампара задовољно трља руке и истиче да је задовољан урађеним у досадашњем делу прелазног рока и најављује могућност нових одлазака и долазака.

-Што се тиче досадашњег дела прелазног рока веома сам задовољан како је одрађен, с обзиром на околности и проблеме на које смо наилазили. Буквално, једно време су нам руке биле везане. Међутим, хвала Богу све је дошло на своје место. Новајлије које смо ангажовали су оправдале наша очекивања. Последње две првенствене утакмице показују да идемо у добром смеру – истиче први човек спортског сектора.

Прелазни рок траје до 31 августа, дали ће бити још трансфера у оба смера?

-Било је и још има интересовања за наше играче. Остало је још 10 – так дана до краја прелазног рока, видећемо шта ће се десити. Пре свих интересантни су Лутовац, Младеновић, Петровић, Вицо, Шипчић. Они су у фокусу, до краја прелазног рока све је могуће. Верујем да ће неко од њих кренути стопама Танасијевића и Денића, наравно имају дозволу клуба у случају повољне понуде. С друге стране у контакту смо са неким играчима које желимо да доведемо на Бањицу, али не бих о именима док се посао не заврши. Све ће бити јасније после 1 септембра.

У прва четири кола Рад је освојио шест бодова (два пораза и две победе и одложен последњи меч са Партизаном), да ли сте задовољни скором?

- Генерално, морамо да будемо задовољни с обзиром на проблем са којим смо се сусрели на почетку првенства. Са новајлијама, које смо успели да региструјемо пред трећу првенствену утакмицу, смо уписали две победе и оно што ме радује, наравно уз добар резултат је и начин игре коју су наши момци приказали у Новом Саду, поготово на Бањици против Радника. Ова последња утакмица је сигурно била једна од најлепших у последњих неколико сезона.

Наредни ривал је лучанска Младост. Очекивања?

- Ради се о веома јаком противнику и ривалу за поштовање, али и ми имамо своје адуте. Домаћи терен и квалитетан састав. Надам се да ће наши момци пружити добру партију, одиграти као екипа, као и у последња два меча и уз уважавање ривала очекујем нова три бода.

Који су циљеви клуба у овој сезони?

- Превасходни циљ је да избегнемо ситуације у којима смо се налазили претходних сезона. Или, да будем прецизнији, наш циљ је пласман међу осам екипа у Суперлиги Србије. Биће нам тешко, и други клубови имају квалитет и амбиције. Али, имамо екипу која је остала на окупу, уз појачања која су се већ показала да су достојна Рада и мислим да можемо да изборимо плеј - оф и да уједно афирмишемо младе играче. – закључио је Чампара.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА