У бурној  пријатељској утакмици грађевинари одиграли 0:0 са гостима из Уједињених Арапских Емирата

Рад: Шуљагић, Ђуровић, Тановић, Љубинковић, Тричковић, Стојановић, Рогановић, Буснић, Живковић, Ајковић, Јовић

Играли су још: Трифуновић, Ризнић, Илић и Борко Веселиновић

Емиратес: Шађи, Шанарих, Сурур, Сабил, Абдула Муса, Сила, Коне, Ибини, Џохар, Мохамед Саид, Аниба

Играли су још: Амер, Калфан, Иса, Султан, Абдула, Саид

У међународној пријатељској утакмици, фудбалери Рада имали су у Старој Пазови проверу форме против гостију из Уједињених Арапских Емирата. Тренер Зоран Милинковић је у овом мечу шансу пружио играчима са мањом минутажом у досадашњем делу првенствене трке у најелитнијем српском такмичењу. Била је то изузетно борбена утакмица , повремено и више од тога, са много прекида, где ни једни ни други нису штедели себе ни противника , на крају је завршена  без победника, 0:0. 

Екипа Емиратиса, која се дан после овог меча враћа кући после 21 дана боравка у Старој Пазови, очигледно нервозна, мислећи више о повратку кући ,у појединим тренуцима меча играла је на ивици инцидента. С друге стране фудбалери Рада са мањом минутажом, и наравно, наши млађи фудбалери били су пуни жеље за доказивањем, настојали су искористе указано поверење и да се наметну шефу струке, али у дуелу са веома преоштрим противником,остали су недоречени и на сву срећу без озбиљнијих повреда. На жалост , судијска тројка уместо да смири страсти често неразумним одлукама још више је потпиривала ватру.

Већи део меча је протекао у обостраном трчању, без прецизног паса, без неке смишљене акције у завршници, без озбиљнијег ударца на гол. Две полуприлике на обе стране, Буснић и Живковић  ( Рад) и Муса и Џохар (Емиратес) било је све што је виђено у првих 45 минута.

И у наставку је виђено прилично бурних 45 минута, пре свега по стартовима, док је и овог пута изостала лепота фудбалске игре. Први су припретили гости у 48 минуту преко Мусе, међутим голман Шуљагић је прочитао његову намеру и сачувао своју мрежу. Најбољу прилику за гол пропустили су грађевинари у 60 минуту. Слободан ударац са десне стране извео је Живковић, Трифуновић се искрао и из другог плана из непосредне близине закачио лопту главом, која је завршила на десној стативи голмана гостију.Уз недосуђен пенал за Рад и поништен погодак Тричковића судије су и до краја меча биле у центру пажње , због неуједначеног критеријума.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА