У бурној  пријатељској утакмици грађевинари одиграли 0:0 са гостима из Уједињених Арапских Емирата

Рад: Шуљагић, Ђуровић, Тановић, Љубинковић, Тричковић, Стојановић, Рогановић, Буснић, Живковић, Ајковић, Јовић

Играли су још: Трифуновић, Ризнић, Илић и Борко Веселиновић

Емиратес: Шађи, Шанарих, Сурур, Сабил, Абдула Муса, Сила, Коне, Ибини, Џохар, Мохамед Саид, Аниба

Играли су још: Амер, Калфан, Иса, Султан, Абдула, Саид

У међународној пријатељској утакмици, фудбалери Рада имали су у Старој Пазови проверу форме против гостију из Уједињених Арапских Емирата. Тренер Зоран Милинковић је у овом мечу шансу пружио играчима са мањом минутажом у досадашњем делу првенствене трке у најелитнијем српском такмичењу. Била је то изузетно борбена утакмица , повремено и више од тога, са много прекида, где ни једни ни други нису штедели себе ни противника , на крају је завршена  без победника, 0:0. 

Екипа Емиратиса, која се дан после овог меча враћа кући после 21 дана боравка у Старој Пазови, очигледно нервозна, мислећи више о повратку кући ,у појединим тренуцима меча играла је на ивици инцидента. С друге стране фудбалери Рада са мањом минутажом, и наравно, наши млађи фудбалери били су пуни жеље за доказивањем, настојали су искористе указано поверење и да се наметну шефу струке, али у дуелу са веома преоштрим противником,остали су недоречени и на сву срећу без озбиљнијих повреда. На жалост , судијска тројка уместо да смири страсти често неразумним одлукама још више је потпиривала ватру.

Већи део меча је протекао у обостраном трчању, без прецизног паса, без неке смишљене акције у завршници, без озбиљнијег ударца на гол. Две полуприлике на обе стране, Буснић и Живковић  ( Рад) и Муса и Џохар (Емиратес) било је све што је виђено у првих 45 минута.

И у наставку је виђено прилично бурних 45 минута, пре свега по стартовима, док је и овог пута изостала лепота фудбалске игре. Први су припретили гости у 48 минуту преко Мусе, међутим голман Шуљагић је прочитао његову намеру и сачувао своју мрежу. Најбољу прилику за гол пропустили су грађевинари у 60 минуту. Слободан ударац са десне стране извео је Живковић, Трифуновић се искрао и из другог плана из непосредне близине закачио лопту главом, која је завршила на десној стативи голмана гостију.Уз недосуђен пенал за Рад и поништен погодак Тричковића судије су и до краја меча биле у центру пажње , због неуједначеног критеријума.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

14
nov2018

ДРАГАН СТЕВАНОВИЋ ВО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ПРОМОВИСАЛИ НОВОГ ШЕФА СТРУЧНОГ ШТАБА 

09
nov2018

БАЊИЦА СЛАВИ ШЕСТ ДЕ...

ПРОТИВ КРУШЕВАЧОГ НАПРЕТКА (СУБОТА, 18 ЧАСОВА), НАЈВЕРНИЈЕ ПРИСТАЛИЦЕ „ГРАЂЕВИНАРА“ ОБЕЋАВАЈУ СПЕКТА...

09
nov2018

Хвала Кизо!

 „ГРАЂЕВИНАРИ“ СПОРАЗУМНО РАСКИНУЛИ САРАДЊУ СА ТРЕНЕРОМ МИЛИНКОВИЋЕМ

26
okt2018

Са оптимизмом на Ниш...

Млади дефанзивац, Никола Тричковић пред дуел са Радничким