Рад савладао БСК са 2:1, и регистровао појачања

Рад: Марковић, Вицо, Игњатијевић, Перендија, Шипчић, Баиновић, Денић, Младеновић, Михајловић, Касалица, Лутовац

Играли су још: Мићановић, М.Марковић, Тричковић, Љубинковић, Тановић, Пишчевић, Рогановић, Илић, Јовић, Живковић, Ајковић

БСК: Јовић, Чочај, М. Бугарчић, Дуњић, Станковић, Јовановић, Обадовић, Ф. Бугарчић, Триуновић, Димић, Варичаговић

Играли су још:Бабић, Миленковић, Ђокић, Гојковић, Вукас,Ахметовић, Николић,Рамовић, Ђукановић

После два првенствена пораза , фудбалери Рада су осетили сласт победе у пријатељском мечу против БСК-а из Борче.Грађевинари су победили са 2:1, а голове за домаћу екипу постигао је Стефан Михајловић у 21 и 31 минуту, док је једини погодак за трећелигаша из Борче дело Радовог штопера Зорана Љубинковића у 49 минуту. Више од победе и добре игре небеско – плавих радује чињеница да је агилно руководство клуба из Црнотравске скинуло суспензију и регистровало петорицу новајлија која ће представљати веома квалитетна појачања. С њима прича је сасвим другачија што се видело и у дуелу са Борчанцима. Уз то додајмо да у Црнотравској не седе скрштених руку, прелазни рок траје до краја августа , тако да је извесно да ћ  бити још појачања, јер у Црнотравској не желе репризу минуле сезоне.

Нови ветрови дувају на Бањици.

Момци Зорана Милинковића су од првог минута кренули агресивно ка голу екипе из Борче коју са клупе предводи некадашњи фудбалер и тренер Рада Небојша Марадона Петровић.

Већ у седмом минуту Лутовац је снажно шутирао са 25 метара, али је голман Јовић крајњим напором избацио лопту у корнер.Четири минута касније Младеновић је одапео „стрелу“ са двадесетак метара, међутим Јовић је још једном био на висини задатка. У 13 минуту Лутовац је дубинском лоптом упослио Михајловића , уследио је ударац, али Јовић је и овог пута изашао као победник. Теренску иницијативу небеско – плави су материјализовали у 21 минуту. Лутовац је одлично упослио Михајловића, а овај је елегантно, из прве, приморао голмана Борче на капитулацију.. Покушао је Лутовац у 28 минуту да ударцем левицом са дистанце изненади голмана БСК -а, међутим лопта је била лак плен за одличног Јовића. Само два минута касније уследио је још један ударац Лутовца левицом, овог пута из срца шеснаестерца, резултат је остао непромењен.

У 31 минуту грађевинари су дуплирали предност. Баиновић је дугом дијагоналом, хируршки прецизном, упослио Михајловића који се обрео сам испред голмана БСК-а и елгантно га, по други пут, матирао.Непосредно пред одлазак на одмор, Денић је испробао силину у ударца, лопта је прохујала поред саме стативе. У наставку утакмице тренери Зоран Милинковић и Небојша Петровић указали су поверење резервној постави. Изостале су изгледне прилике као у првих 45 минута, мада се момцима обе екипе нема шта замерити на борбености. Први је припретио Рад у 47 минуту преко Јовића, али је намеру младог центафрора грађевинара прозрео резервни голман Бабић и сачувао своју мрежу. Само два минута касније БСК ничим изазван смањује предност грађевинара.Искусни штопер небеско – плавих, Зоран Љубинковић у намери да избаци лопту ка средини терена, неспретно ју је захватио, тако да је изненадио самог себе и младог голмана Мићановића, лопта је завршила у мрежи бањичког суперлигаша. Неколико минута касније, Јовић је покушао да надмудри резервног голмана гостију који је био добро постављен , тако да је лопта завршила у његовим рукама. Упркос теренској иницијативи током шесдесет и пет минута игре мало је недостајало да Борчанци дођу до егала ,буквално, из првог ударца ка голу грађевинара.Штопер БСК-а, Рамовић се обрео сам испред Мићановића, уследио је снажан ударац, али млади голман Рада је храбром интервенцијом ушао му у шут и сачувао своју мрежу. Пет минута пре краја утакмице Пишчевић је закачио лопту главом која је снажн о уздрмала пречку и одбила се ка шеснаестерцу. И непосредно у смирај утакмице Ајковић је све одлично урадио изузев завршног ударца. Трећелигаш из Борче може бити задовољан минималним поразом , а грађевинари неким новим ветровима који дувају на Бањици.

 

У наредном колу, у недељу, фудбалери Рада гостују у Новом Саду екипи Војводине.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ