Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

Рад: Марковић, Вицо, Перендија, Шипчић, Игњатијевић, Петровић, Баиновић, Лутовац, Денић, Ајковић, Младеновић

Играли су још: Љубинковић, Буснић и Живковић

Мачва: Пулетић, Пејовић, Тошић, Лазаревић, Ристивојевић, Ивић, Обровац, Адамовић, Гаврић, Гемовић, Матић

Играли су још: Милинковић, Гигић, Јеремић, Јевтић, Јовановић, Марковић, Микетић, Белић, Божић и Владисављевић

У претпоследној провери у оквиру припрема на Златибору, фудбалери Рада поражени су од Мачве са 2:1, а много већи проблем од тога је недостатак креације и идеје у екипи Кизе Милинковића. Тешке су ноге, играчи уморни од бројних тренинга и нестрпљиви да се после 14 дана на Златибору врате кућама. Све је то тачно, али не сме бити оправдање.Све израженији проблем је у креацији игре небеско – плавих посебно у завршници, с тим што одбрана зна да киксне. – итекако.

После прилично незанимљивих првих 45 минута, две полушансе Лутовца и Ајковића, заиста је мало од грађевинара. С друге стране Шапчани су почели са полушансом Гемовића у 6 минуту, да би исти играч седам минута касније натерао голмана Марковића да крајњим напором заустави лет лопте у мрежу.

Мачва је повела поготком искусног Матића у36 минуту. Најагилнији у тиму Шапчана Гемовић је лепо упослио свог центафора који је неометан прихватио лопту, испред њега је као укопан стајао штопер Шипчић, тако да искусном фудбалском лисцу није било тешко да затресе мрежу грађевинара. Мало је недостајало да Мачва дуплира предност минут пре краја првог полувремена. Гемовић је избацио на бок Матића који је био у налету и уместо да центарфор Мачве упосли саиграча који је био у изгледној позицији он се одлучио на ударац из тешке позиције и лопта је фијукнула тик поред друге стативе.

У наставку утакмице Рад је озбиљније припретио у 53 минуту. Лутовац се лепо ослободио тројице противничких играча, потом је проследио лопту до Младеновића, уследио је снажан ударац право у руке добро постављеног голмана Пулетића.Све три измене Београђани су извршили у 55 минуту. Уместо Петровића, Лутовца и Вица у игру су ушли Буснић, Живковић и Љубинковић.

Само два минута после тога невероватна грешка одбране Рада и још један јефтин погодак. Смушеност одбране грађевинара искористила су два најагилнија играча у табору Мачве, Матић и Гемовић, с тим што се Матић реванширао Гемовићу за асистенцију у 36 минуту.

У 60 минуту тренер Мачве је променио комплетну поставу, изузев голмана, и од тог минута видели смо нешто бољи и агилнији Рад. Иницијатива се исплатила у 67 минуту. Младеновић је упослио Игњатијевића који је у продору по левој страни нанизао неколико противничких играча, уследио је снажан ударац, лопта је закачила неког од дефанзиваца Мачве и завршила у мрежи Шапчана. Два минута касније на асистенцију Буснића, Младеновић је добро шутирао, али је његов ударац на време изблокиран . У 70 минуту покушао је Љубинковић главом, лопта је завршила у гол – ауту. И то је било све од једних и других, јер је ритам опао у последњих 20 - так минута.

Последњу проверу на Златибору фудбалери Рада ће имати у суботу а противник је екипа Беласице из Струмице, Македонија. После утакмице грађевинари пакују кофере и враћају се кући.

 

Љубинковић одувао 36 свећица

После утакмице са Мачвом Зорану Љубинковићу је поводом рођендана приређено мало рођенданско славље, уз торту са 36 свећица на њој.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА