Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима

Подмлађени састав грађевинара  (селекција 98 и 99 год , момци који су прошли Радову школу фудбала) појачан искусним Пишчевићем и штопером Цветковићем који се налази на проби изгубили су од одговарајуће селекције Младости из Лучана са 2:0. Лучанци су сасвим саслужено славили јер су више желели победу, више трчали и били конкретнији, док је млада постава београдског суперлигаша меч одиграла у полуритму.

Младост је добро ушла у меч и већ у 9 минуту стигла до предности када је Савић искористио непрезност одбране Рада и са дистанце, неометан, погодио десни угао голмана Мићановића. Грађевнари су се постепено ослобађали ритма, али никако нису успели да направе неку организованију акцију. Шкрипело је у свим линијама тима. Ипак небеско – плави су у 10 минуту могли да поравнају резултат. Илић је одлично пробио по десној страни, правовремено упослио Јовића, уследио је употребљив центаршут, али је индиспонирани Стојановић ударцем из волеја промашио гол из изгледне позиције. Нешто слично се догодило 17 минута касније када је Илић одложио лопту за Стојановића, а овај је послао лопту небу под облаке. У 34 минуту мајсторија младог Селенића који је атрактивним потезом , ударцем петом, убацио лопту у празан простор чиме је изиграо комплетну одбрану Рада, а Голубовићу није било тешко да заврши маестрално започету акцију и матира Мићановића.

Ни критике Кизе Милинковића у полувремену утакмице на рачун игре своих фудбалера нису уродиле плодом, тако да је и наставак протекао у полуритму. Могли су Лучанци у 47 минуту да стигну и до трећег поготка, али Бабић није успео да искористи грешку голмана Мићановића. Четири минута касније Ризнић је лепо упослио Јовића, међутим центарфор небеско – плавих је лоше закачио лопту и прилика је отишла у неповрат. На лепо убацивање од стране Илића у 60 минуту, Ризнић је слабо одреаговао и још један покушај је завршен неуспешно. Припретио је Михајловић у 72 минуту, Лековић је био на правом месту. И на крају у 75 минуту шутирао је Стојановић али је његов ударац на време изблокиран.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА