Рад славио минималну победу, а гол одлуке постигао Стојановић у 61. минуту

Рад: Марковић, Вицо, Перендија, Шипчић, Игњатијевић, Петровић, Буснић, Трифуновић, Јовић, Денић, Младеновић

Играли су још: Мићановић, Парађина,Љубеновић ,Цветковић, Тричковић, Баиновић, Илић, Стојановић, Ајковић, Живковић

Рудар: Радовић, Пешукић, Секулић, Сопо, Которац, Зечевић, Голубовић, Мацановић, Бошњак, Џи, Плојовић

Играли су још: Јовановић, Гогић, Мићуновић, Глушчевић, Јанкетић, Вуковић, Бајчетић, Тахировић, Томашевић

У другој контролној утакмици у оквиру припрема на Златибору за нову сезону, фудбалери Рада су савладали екипу Рудара из Пљеваља са 1:0. Гол одлуке постигао је Марко Стојановић у 61. минуту.

Утакмица је почела минутом ћутања у знак почасти Горану Буњевчевићу, некадашњем фудбалеру Рада.

Тешке ноге, а и терен  веома тежак за игру ( блатњав и нераван), па се није могла очекивати квалитетна фудбалска представа. Важно је да се нико није повредио иако је утакмица била доста борбена.

Прву организованију акцију забележили смо у 9. минуту у интерпретацији црногорског прволигаша. Контру је започео Зечевић, потом је лопта стигла до тамнопутог Џија који ју је проследио до Плојовића, овај је лопту одложио до Бошњака, уследио је снажан шут, али је Петровић на време уклизао и изблокирао ударац нападача Рудара. До 18. минута утакмице играло се између два шеснастерца без изгледних прилика за погодак, а онда је Пешукић пробио по десном боку, покушао је да центрира, лопта му је отишла преко ноге и на његово изненађење кренула ка мрежи, међутим Марковић је одлично одреаговао.

Два минута касније узвратили су фудабери Рада. Денић је упослио Младеновића који је са десне стране терена упутио снажан центаршут, покушао је Јовић, међутим лопта га је погодила у груди и није могао да је исконтролише и озбиљније угрози голмана Радовића. Убрзо је Мацановић покушао из слободног ударца са 17 метара, лопта је завршила тик поред стативе. Минут пре одласка на одмор покушао је Јовић главом при чему је лопта завршила у рукама голмана Рудара.

У наставку утакмице  у 53. минуту снажан ударац Буснића је завршио тик поред стативе. Од 60. минута Милинковић уводи другу поставу, једино је Трифуновић одиграо меч до краја, док је тренер Рудара постепено уводио играче у игру.

“Резервисти” Рада нису провели на терену ни цео минут а успели су да постигну гол. Ајковић је пробио по левој страни, потом је упутио центаршут у шеснаестерац Рудара, усамљени Марко Стојановић је лаганим ударцем главом погодио контра угао. Минут касније Јанкетић је био у прилици да поравна резултат, али је његов ударац завршио тик поред стативе. У 65. минуту бележимо добар ударац Вуковића и још лепшу интервенцију Мићановића. До краја меча једина прилика завређује пажњу да се помене. Играо се 74. минут, Баиновић је лепо упослио стрелца јединог поготка који је мало оклевао, толико да му неко од дефанзиваца изблокира ударац.

После ове победе над екипом Рудара која игра кавалификације за Лигу Европу јасно је да се Радови фудбалери налазе на добром путу, да се форма подиже и да би врхунац требало да буде постигнут 21. јула када почиње првенствена трка.

После шест дана напорног рада, грађевинари ће коначно у недељу добити слободан дан.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА