Грађевинари су у првој припремној утакмици на Златибору одиграли нерешено1:1 против црногорског прволигаша. Помоћни тренер Срђан Стојчевски истакао је да је задовољан приказаном игром свог тима на првој контролној провери.

- Задовољан сам како екипа делује са аспекта уиграности за овај период рада. Превасходни циљ нам је био да се играчи истрче, јер су уморни од напорних тренинга и да такмичарски уђу у утакмицу што су они испоштовали. Чињеница је да је било и грешака, али су оне нормална појава у екипи која промени три и више играча, поготово што је екипа веома млада. Примили смо гол због неискуства, момци жељни игре и доказивања знају да направе грешку и она је својствена младости. Добро је за почетак идемо у правом смеру. Никада до сада Рад није имао толико играча из своје омладинске школе који конкуришуну за први тим и то је богатсво клуба – оценио је Стојчевски

РАД У ТЕРЕТАНИ

Фудбалери Рада јуче су одиграли прву пријатељску утакмицу на припремама на Златибору, а већ данас су наставили са радом по устаљеном плану и програму. На преподневном тренингу рађен је опоравак, док је послеподневни тренинг подељен на два дела. У првом делу одређен је тренинг у теретани, радило се на вежбама агилности, експлозивности, балансу…, док је други део био посвећен раду са лоптом. Видљиво је било да међу небеско – плавима влада одлична атмосфера, па нису изостајале ни повремене шале и занимљива добацивања.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

Данас му је диван дан. Сале одувао 21 свећицу

Рад се темељно припрема на Златибору, али гаји и свој препознатљив дух другарства и заједништва. Данас, на Видовдан, је Александру Лутовцу поводом рођендана приређено мало рођенданско славље, уз торту са 21 свећицом на њој.

-Данас нам је диван дан, диван дан нашем Салету рођендан. Живео, живео и срећан нам био! - певали су грађевинари рођеданску песму свом другару, а он их је отпоздравио и захвалио им на упућеним жељама.

Честитке и жеље различитог садржаја стизале су са разних страна, а Сале открива да су му најлепшу упутили сестре и родитељи.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

Баиновић се вратио кући

Експедиција грађевинара од данас је бројнија за још једног члана. У питању је Филип Баиновић доскорашњи фудбалер Црвене звезде, који игра на позицији задњег везног. Реч је о детету “грађевинара”. На Бањици је прошао све млађе селекције, да би потом заиграо и за први тим. Баиновић је био на позајмици у Жаркову у сезони 2015/16.

- Са Црвеном звездом сам споразумно раскинуо уговор, имао сам неколико понуда, али срце је хтело тамо где му је најдраже - на моју Бањицу – истакао је Баиновић непосредно по доласку на Златибор.

 

Шипчић: Вицо највише лаже!

Хладно и кишовито време је натерало фудбалере Рада да слободно време проводе у собама. Омиљене су друштвене игре Штопер Никола Шипчић, момак који је добрим партијама у последње време привукао пажњу не само српске већ И европске фудбалске јавности, открива “лажова” у друштвеним играма.

-Увек је лепо играти друштвене игре, добро је за победнички менталитет. Сви хоће да победе, нико не воли да изгуби. Лепо је, дружимо се…Али, имамо проблем са Вицом. Лаже, то је невероватно! - сматра Шипчић.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА