Други дан припрема на Златибору

Другог дана боравка на Златибору, фудбалери Рада су упркос киши одрадили тренинг који је од самог почетка био интезиван. Тренер Зоран Милинковић није штедео своје играче тако да је задатак и упркос лошем времену у потпуности  завршен.

Фудбалерим Рада требало је пет минута вожње да се сместе поред једног од изолованих терена који мештани популарно зову “Тријагонале ". Из аутобуса, на беспрекорни зелени тепих излази 25 играча, предвођени стручним штабом. Док су играчи поправљали опрему и притезали копачке иза гола, на терену су већ постављени чуњеви, пободена копља за различите вежбе... Као да је сваки секунд драгоцен.

Са једне стране допире мирис борове шуме, прекопута је стрма,свеже покошена ливада. Поглед пуца на Торник, околна златиборска брда и на тмурне планинске облаке. И киша која је непрестано падала од раних јутарњих сати није пореметила план стручног штаба грађинара.

Одмах се види ко је главни. Тренер небеско – плавих Зоран Милинковић из цуга оставља утисак енергичног, студиозног и харизматичног стручњака.

-Момци, хајде да се добро загрејмо јер нас очекује јак тренинг – упозорава Киза Милинковић фудбаИере и штафетну палицу предаје првом сараднику Срђану Стојчевском.

- Хајде да се загрејемо кроз технику, требаће нам. Хоћу што више контаката са лоптом и то са обе ноге.Брже ноге, пусти корак. Прецизно. Комуницирајте и наставите кретање. Идемо, пас – повратна. Један, два додира. Тако је… Добро, добро… - појашњава Стојчевски и с времена на време зауставља акцију како би ученицима указао на грешку без повишеног тона. Уследила је и прва пауза, а онда се у другу вежбу укључује и главнокомандујући Киза Милинковић.

- Идемо на пас игру, прво се игра са два додира. Хоћу бржи проток лопте и кретање .- захтева Киза.Гласан је да би боље објаснио. Ниједном није повисио тон да би критиковао и прозивао:

- Стоп, стоп ово мора да исправимо – зауставља Киза акцију и наново саветује играче где треба да се поставе:

- Сале настави кретање…Добро иде лопта. Идемо још брже -  а после сваке добре акције хвали:

- Браво, браво, то се тражи.

Нова пауза и предах за воду.

- Момци ,прелазимо на пас игру, али са једним додиром. Да би имали добар проток лопте морате да се добро позиционирате у простору и да се брзо крећете. Хоћу тачан и прецизан пас, објашњава Милинковић суштину вежбе и помно са својим сарадником Стојчевским прати извршење задатка.

- Момци, стали смо. Крећите се више – упозоравају Киза и Срђан при завршетку вежбе, да би на крају задатак био успешно решен, управо како је то и прижељкивао тандем Радових стручњака.

Други део тренинга протекао је у истрчавању деоница са променом ритма у трајану од 21 минута. На другом крају терена, са тројицом голмана радио је Бојан Јоргачевић. Гласнији је од Милинковића док показује чуварима мреже шта да се уради, и делује као суви професионалац ,особа од поверења и ауторитета. Занимљиво је посматрати његове тренинге.

У последњих пола сата играло на два гола на скраћеном терену.Прикључили су се и голмани. Пустио је Милинковић изабранике да се растрче, уз само неки коментар.

Увелико су исцурела два сата, аутобус је већ пристигао да екипу одвезе до хотела, а Киза је на крају похвалио своје фудбалере.

- Момци, хвала вам на урађеном. Ја сам задовољан.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА