Грађевинари у борбу за опстанак улазе са новим шефом стручног штаба

Данас је у просторијама клуба у сали за конференције на стадиону Рада промовисан нови шеф стручног штаба. Грађевинаре ће у наредном периоду предводити тренер богатог искуства Зоран Киза Милинковић. Успешна и узорна каријера младог и афирмисаног стручњака била је препорука да дође на Бањицу и засигурно је прави избор за који се верује да ће имати позитивну реакцију свих оних у чијим венама тече небеско – плава крв, јер је сигурно да ће својим знањем и богатим искуством у Србији и иностранству успешно реализовати све замисли руководства клуба са Бањице и грађевинарима обезбедити опстанак у лиги.

Нови шеф струке грађевинара сликао се са клупским шалом, у присуству спортског директора Зорана Чампаре, који је обраћање почео речима захвалности упућеним Зорану Милинковићу.

Милинковић ће дебитовати на клупи Рада у дуелу против чачанског Борца у суботу, 3 марта у Београду.

Рођен је у Београду, 18.07.1968. године. У играчкој каријери у периоду од 1989. до 2002. године као везни играч са успехом је наступао за Партизан, Војводину, Могрен, бањалучки Борац, Раднички Ниш, Хонвед (Мађарска), Варегем (Белгија), Ницу (Француска), Ханзу (Немачка), Анортозис и Доксу (Кипар).

Тренер са УЕФА лиценцом је од 2004. године предводио Обилић, БСК Борчу, Колубару, Срем, Спартак из Суботице, Војводину, ОФК Београд, Арис (Грчка). Вождовац, Партизан, Анортрозис (Кипар), Борац (Бања Лука).

Најзначајнији остварени тренерски резултати су финале Купа са Војводином 2011. године, 4. место у Јелен супер лиги и пласман у Европу са Спартаком 2010. године, полуфинале Купа са ОФК Београдом 2013. године,  титула шампиона са Партизаном 2015. године, када је на клупи заменио Марка Николића. Највећи успех Милинковића су две узастопне победе у Лиги Европе, односно историјски резултат у Аугзбургу, где је Партизан први пут од оснивања успео да слави против немачке екипе као гост. Била је то и прва победа црно-белих на гостујућим теренима у лига такмичењима УЕФА.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ