Реми Рада и Радника на Бањици (1:1)

Гол за грађевинаре постигао Лазар Веселиновић у 33. минуту, док је стрелац изједначујућег поготка био Филип Ивановић у 66.

Рад: Стевановић, Волков, Зе Маркос, Веселиновић, Денић, Маринковић (од 84 Младеновић), Лутовац, Мијаиловић (од 66. Вицо), Ајковић (од 70. Бједов), Баиновић, Перендија

Радник: Васиљевић, Младеновић, Жарковић, Ивановић, Пантелић, Францис, Радовић (од 79 Ђорђевић), Павловић ( од 37 Миловановић), Ристовић ( од 72 Митошевић), Жакула, Златановић

На Бањици подела бодовног колача на равне части. Истина, слађа половина одлази у Сурдулицу јер је Радник у борби за опстанак направио још један корак напред, док су грађевинари овом поделом плена додатно закомпликовали ситуацију. Рад је у неку руку сам себи загорчао живот пошто је у другом полувремену дозволио противнику да се размахне и на крају дође до бода кога је и прижељкивао.

Имали су грађевинари током првог полувремена  теренску иницијативу, већи посед лопте, али у првих пола сата игре нису конкретније запретии голману Радника, изузев ситуација када је Веселиновић у два наврата изнудио корнер.

Онда, 33. минут и ерупција одушевљење на стадиону Краљ Петар Први. Бањица је прокључала! Акцију је започео Мијаилиовић потом је упослио Ајковића, овај је проследио лоту до Лутовца који ју је одложио на леву страну до Веселиновића коме није било тешко да постигне свој првенац у дресу Рада.

Сурдуличани су први пут приретили у 37. минуту, Златановић је био у прилици да озбиљније угрози Стевановића, али је лоше шутирао и лопта је завршила у гол- ауту. Само шест минута касније исти играч се нашао у позицији да нешто више уради, међутим Зе Маркос је на време изблокирао његов ударац и отклонио опасност испред свог гола.

У 45. минуту спорна ситуација. После акције Лутовца, Жакула је, стекао се утисак, играо руком у свом казненом простору, потом је остао да лежи на земљи симулирајући да га је лопта погодила у главу, фудбалери Рада су тражили најстрожу казну, судија је дао знак да се утакмица настави. ТВ снимак ће отконити евентуалне дилеме.

И непосредно пред последњи звиждук судије Лукића, који означава одлазак на одмор, Волков је пронашао Ајковића на другој стативи, уследио је ударац , али голман Васиљевић је успео да сачува своју мрежу.

Уводни минути другог дела утакмице протеки су у знаку грађевинара. Веселиновић је у 48. минуту из полуокрета снажно шутирао, али лопта је завршила поред стативе. Четири минута касније Волков је упослио Ајковића, овај се лепо ослободио двојице пратилаца, проследио лопту до Веселиновића који је лоше шутирао и лолта се откотрљала поред гола.

И уместо да наставе у истом ритму као у првом полувремену, момци Слађана Николића су дозволили фудбалерима Радника да се размахну и на крају дођу до њима прижељкиваног бода.

У 56. минуту покушај Радовића са дистанце био је лаган плен за голмана Стевановића. Онда, 63. минут и „хладан туш“ на Бањици!

После казненог ударца из угла, са леве стране, кога је извео Пантелић, Ивановић са петерца неометан главом шаље лопту у мрежу за 1:1. Два минута касније приретили су грађевинари на исти начин с тим што су били неефикасни. После корнера који је извео Баиновић, Перендија је шутирао главом високо изнад гола.

У 70. минуту још један сјајно изведен ударац из угла од стране Пантелића, Стевановић је успео да лопту укроти из два потеза. Шест минута касније лепа акција Радовића и Златановића, завршила се на покушају.

Само минут касније после контре Рада, Перендија је пао у шеснаестерцу Радника, домаћини су сигнализирали најстрожу казну, Лукић је само одмахнуо руком. До краја утакмице није било изгледнијих прилика пред голом Стевановића и Васиљевић, али остаје утисак да су Сурдуличани били доминантнији у другом полувремену.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА