Шеста припремна утакмица грађевинара у Турској

Стрелци: 0:1 Ленксе у 2, 0:2 Ваш у 34, 1:2 Волков у 45. из пенала, 2:2 Волков из пенала у 48,  3:2 Ајковић у 57, 3:3 Хрепка у 60, 4:3 Лутовац у 65. и 4:4 Канта у 77.минуту.   Терен број 3 СЦ „Миракл“у Лари. Судија: Турбин Јевгењин (Москва, Русија).

 

Рад:  Стевановић, Вицо, Волков, Перендија, Зе Маркос, Баиновић, Маринковић, Денић, Лутовац, Ајковић и Веселиновић. Играли су још: Мијаиловић и Младеновић.

МТК: Бесе, Катона, Балог, Баки, Дојч, Ваш, Борбели, Канта, Фаркаш, Хрепка и Ленксе. Играо је још: Шуходовски.

“Грађевинари” су приказали одличну игру и ефикасност у генералној проби пред наставак пролећног дела шампионата. Да је судија Јевгењин досудио бар још два чиста једанаестерца за тим из Београда и да је сјајно изведен слободан ударац у уводним минутама меча од стране Ајковића, уместо на стативи, завршио у голу, коначан резултат би био још убедљивији.

Оно на чему треба да пораде изабраници Слађана Николића је комуникација задње линије, јер су као и јесенас примили доста голова својом несмотреношћу.

Лидер мађарског другог ранга такмичења је резултатски добро отворио меч. После нешто више од пола сата игре, МТК је головима Ленксе (очигледан офсајд) и Ваша имао два гола предности, а Волков је у последњем минуту, после фаула над Лутовцем, искористио казнени ударац за смањење резултата.

Београђани нису падали, већ су ниво игре и карактер подигли на највиши могући ниво, а након прекршаја над Веселиновићем, Волков је по други пут прецизан са пенала.

У 57. минуту, одличан продор Веселиновића користи расположени Ајковић за преокрет резултата.

Непажњу одбране Рада, користи Хрепка, три минута касније за поравнање резултата.

У 20. минуту наставка, све бољи Александар Лутовац који је меч одиграо без грешке, користи маестралан продор капитена Денића и поново доноси предност  бањичком суперлигашу. 

Ипак, непуних 15 минута пре краја, још једну грешку одбране Рада, кажњава капитен МТК, Јожеф Канта доводећи резултат у егал за коначан исход утакмице.

Фудбалска експедиција Рада, у недељу се враћа за Београд и почиње припреме за премијерни дуел наставка шампионата против сурдуличког Радника наредног викенда.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ