Шеста припремна утакмица грађевинара у Турској

Стрелци: 0:1 Ленксе у 2, 0:2 Ваш у 34, 1:2 Волков у 45. из пенала, 2:2 Волков из пенала у 48,  3:2 Ајковић у 57, 3:3 Хрепка у 60, 4:3 Лутовац у 65. и 4:4 Канта у 77.минуту.   Терен број 3 СЦ „Миракл“у Лари. Судија: Турбин Јевгењин (Москва, Русија).

 

Рад:  Стевановић, Вицо, Волков, Перендија, Зе Маркос, Баиновић, Маринковић, Денић, Лутовац, Ајковић и Веселиновић. Играли су још: Мијаиловић и Младеновић.

МТК: Бесе, Катона, Балог, Баки, Дојч, Ваш, Борбели, Канта, Фаркаш, Хрепка и Ленксе. Играо је још: Шуходовски.

“Грађевинари” су приказали одличну игру и ефикасност у генералној проби пред наставак пролећног дела шампионата. Да је судија Јевгењин досудио бар још два чиста једанаестерца за тим из Београда и да је сјајно изведен слободан ударац у уводним минутама меча од стране Ајковића, уместо на стативи, завршио у голу, коначан резултат би био још убедљивији.

Оно на чему треба да пораде изабраници Слађана Николића је комуникација задње линије, јер су као и јесенас примили доста голова својом несмотреношћу.

Лидер мађарског другог ранга такмичења је резултатски добро отворио меч. После нешто више од пола сата игре, МТК је головима Ленксе (очигледан офсајд) и Ваша имао два гола предности, а Волков је у последњем минуту, после фаула над Лутовцем, искористио казнени ударац за смањење резултата.

Београђани нису падали, већ су ниво игре и карактер подигли на највиши могући ниво, а након прекршаја над Веселиновићем, Волков је по други пут прецизан са пенала.

У 57. минуту, одличан продор Веселиновића користи расположени Ајковић за преокрет резултата.

Непажњу одбране Рада, користи Хрепка, три минута касније за поравнање резултата.

У 20. минуту наставка, све бољи Александар Лутовац који је меч одиграо без грешке, користи маестралан продор капитена Денића и поново доноси предност  бањичком суперлигашу. 

Ипак, непуних 15 минута пре краја, још једну грешку одбране Рада, кажњава капитен МТК, Јожеф Канта доводећи резултат у егал за коначан исход утакмице.

Фудбалска експедиција Рада, у недељу се враћа за Београд и почиње припреме за премијерни дуел наставка шампионата против сурдуличког Радника наредног викенда.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

25
апр2018

Пуни самопоуздања пр...

Грађевинари у ванредном колу гостују крај Саве

21
апр2018

Само победа!

Дарко Бједов пред гостовање Радника из Сурдулице, зна да нема калкулација

14
апр2018

Опстанак се од Лучан...

Рад започиње мисију очувања суперлигашког статуса